Mil i un sabors
Bar Bar, especiat i especial
Aquest nou restaurant de l’Eixample recorre la cuina índia sent fidel a les receptes originals però presentant-les amb una creativitat i originalitat sorprenents
	
Si al sortir de Bar Bar et fessin una anàlisi, rebentaries l’hipotètic apartat de mil·ligrams d’espècies en sang. Així és la cuina índia, i aquest restaurant de l’Eixample (Aribau, 146) n’és un bon representant. No només per l’autenticitat dels sabors sinó per la seva visió panoràmica del receptari tan variat d’un país tan gran; la seva carta vol representar els 29 estats del gegant oriental.
Els paladars amb ganes de viatjar tenen un altre ganxo especial: la seva moderna, original i creativa manera de presentar cada plat. Tot un contrast amb la sobrietat de la sala, però aquí deixen per a d’altres els tòpics decoratius tipus Bollywood. Tot i que la teva llengua sí que ballarà embogida al ritme de nous i sorprenents sabors creats amb les combinacions impossibles de picants, dolços, amargs...
Feinada a cada plat
Notícies relacionadesCada recepta té mil i un ingredients. Exemples d’aquest feinada a la cuina: el ‘gol gappaaaaa’, ‘street food’ de Nova Delhi (i de tot l’Índia, tot i que amb altres noms), que consisteix en una bola de sèmola inflada que porta tamarinde especiat i gasosa amb coriandre i que s’acompanya d’arròs silvestre i llenties farcides; el ‘duck tava masala’, un con de remolatxa amb confit d’ànec i melmelada d’albercoc que no existeix al país asiàtic perquè és una invenció del xef, Nikhil Mahale; el ‘tandoori chicken momo’, pollastre marinat amb iogurt i espècies picants que es remata al forn ‘tandoor’ (l’única diferència respecte al que es menja a la frontera amb el Nepal); l’‘Indian railway lamb curri’, xai amb curri de iogurt i coco i ceba morada... ¿I per beure? ¡Vi indi! (l’única zona amb vinyes és a Nashgik, a l’oest).
El preu mitjà ronda els 40 € i els migdies laborables serveixen plats únics per 9,90, 10.90 i 13,90 €.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
 - Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 - Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
 - Polítiques públiques Les cinc claus de la reforma de l’administració de Catalunya: de la reducció de la burocràcia a l’ús de la IA
 
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Viure en una habitació, no és viure
 - Durant deu dies El primer bus sense conductor de TMB fa viatges gratuïts per als ciutadans per Montjuïc
 - Polítiques públiques El Govern crea el consell assessor que fiscalitzarà la reforma de l’Administració
 - El dijous 13 de novembre a les 19h El Periódico et convida a participar en un nou #afterwork amb Mònica Martínez Bravo
 - Somni infantil Carlos González, pediatre, explica les diferències entre malsons i terrors nocturns en els nens: «Es desperta plorant com si el matessin»
 
			