GURMETITZATS
Nèstor Luján i la botifarra
Contundent homenatge gastronòmic al desaparegut escriptor

zentauroepp1898062 21 02 89 nestor lujan fotografia de joan cortadellas161117182949 /
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia va celebrar amb unes mongetes amb morro i xoriço, un llenguado a la 'meunière' i un 'gigot' de cullera els 21 anys de la mort de Nèstor Luján, que, a la vista del menú elegit, va viure sense por cardiovascular. És fantàstic que l'Acadèmia reivindiqui la figura de Luján -i també la ventilació que impulsa el seu president, Carles Vilarrubí–, inobjectable escriptor gastro, erudit i sentimental. Més discutible és que se'l retrati sense visió crítica, com si la veritat única estigués en la botifarra i el que ha existit després fos detestable o sospitós. Necessitem més narradors sense prejudicis que encomiàstics fans del finat.
- Maltractament a GENT GRAN La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Pardo de Vera va cedir contractes de 6,8 milions a una firma a petició de Koldo
- Relleu a l’entitat / La nova junta directiva Teresa Garcia-Milà, primera dona que assumeix la presidència del Cercle
- Memòria econòmica La productivitat per hora treballada puja però els salaris reals baixen
- Catalunya salva el tancament de fàbriques però perd ocupació industrial
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta i Koeman es reconcilien: «Hem fet les paus»
- Feminismes ¿Per què les joves ja no fan ‘topless’?
- Protecció L’OCU resol una de les preguntes més freqüents de l’estiu: ¿es pot utilitzar la crema solar de l’any passat?
- Violència masclista L’assassí masclista d’Algemesí, a la jutge, somiquejant: «¡A la presó, no! ¡A la presó, no! ¡Protegeixin-me!»
- Indústria ¿Què passa quan tanca una fàbrica? Mapa dels grans acomiadaments i principals reindustrialitzacions a Catalunya