GURMETITZATS
Nèstor Luján i la botifarra
Contundent homenatge gastronòmic al desaparegut escriptor

zentauroepp1898062 21 02 89 nestor lujan fotografia de joan cortadellas161117182949 /
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia va celebrar amb unes mongetes amb morro i xoriço, un llenguado a la 'meunière' i un 'gigot' de cullera els 21 anys de la mort de Nèstor Luján, que, a la vista del menú elegit, va viure sense por cardiovascular. És fantàstic que l'Acadèmia reivindiqui la figura de Luján -i també la ventilació que impulsa el seu president, Carles Vilarrubí–, inobjectable escriptor gastro, erudit i sentimental. Més discutible és que se'l retrati sense visió crítica, com si la veritat única estigués en la botifarra i el que ha existit després fos detestable o sospitós. Necessitem més narradors sense prejudicis que encomiàstics fans del finat.
- Jaume Miralles serà el nou director general d’IA del Govern
- Més d’un milió de catalans prenen Diazepam i altres ansiolítics
- Malalties ultrarares Un jove amb síndrome SAVI millora gràcies a un fàrmac contra el lupus
- Deduccions fiscals El ‘BOE’ confirma una nova deducció de fins a 340 euros en el teu IRPF: així pots beneficiar-te d’aquesta ajuda
- L’Apartur promou la "xivatada" anònima