Saborosos i nutritius
Com coure llagostins: temps i trucs perquè us quedin perfectes
Són una gran font de proteïnes, àcids grassos omega 3, ferro, calci i fòsfor, i a més tenen un baix percentatge de greixos
Pocs sopars hi ha més ideals que uns bons llagostins cuits. A més de ser saborosos, també aporten un alt percentatge de nutrients (i molt pocs greixos). Per això, a més de ser els grans protagonistes dels sopars de Nadal i de les ocasions especials, també poden convertir-se en un sopar complet per donar-se un caprici de tant en tant.
En la seva versió lleugera, es poden consumir sols, acompanyats d’una maionesa casolana i, per exemple, en una bona amanida. Les possibilitats són infinites i faran que sigui impossible avorrir-se de menjar-los.
Una recepta que mai falla
Des del punt de vista nutricional, els llagostins són una gran font de proteïnes i són rics en àcids grassos omega 3, que ajuden a prevenir les malalties cardiovasculars i redueixen el colesterol. També contenen una bona quantitat de ferro, calci i fòsfor, i són baixos en greixos. Per contra, cal moderar-ne el consum perquè són rics en àcid úric, que pot incrementar el risc de patir gota.
Per disfrutar-los al màxim, és vital coure’ls adequadament. Per a això, aquesta recepta mai falla.
Ingredients
12 llagostins
3,5 litres d’aigua
190 grams de sal
Gel
Preparació
Poseu a bullir 2 litres d’aigua amb 70 grams de sal.
Prepareu en un bol 1,5 litres d’aigua, 120 grams de sal i glaçons. Removeu perquè la sal es dissolgui el màxim possible.
Quan l’aigua bulli, incorporeu els llagostins i coeu-los durant dos minuts i mig.
Retireu i introduïu al bol amb aigua gelada per frenar la cocció durant cinc minuts.
Deixeu escórrer en sobre un paper de cuina perquè perdin tota l’aigua.
Serviu i consumiu.
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- La Generalitat alleugereix les restriccions d’accés a la zona de la pesta porcina
- Quan i com s’aplicarien Els canvis que planteja Treball per al permís per defunció d’un familiar i per cures pal·liatives
- 'El segon cafè' de La 2Cat L'Editorial de Cristina Villanueva: Forçats a somriure
- Canvi històric Tendència global, seguretat, immigració…: Cinc claus per entendre la victòria de l’ultra Kast en les eleccions de Xile
- Registres meteorològics Catalunya registra acumulacions de fins a 150 litres per metre quadrat en un sol matí després del pas de la borrasca Emilia
- Òbit Mor Gerard Suñé als 23 anys, promesa del rem nacional
