Recepta de llibre
Com fer unes croquetes de pop a la gallega
Chema Soler, creador de Gastrocroquetería, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler, proposa aquest homenatge al pop ‘a feira’ en forma de croqueta

Chema Soler és el creador de la Gastrocroquetería, el primer restaurant del món especialitzat en croquetes d’alta cuina, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler. A ‘Croquetas gourmet’ (Libros Cúpula) revela més de 80 receptes de tot tipus: de carn, de mar, ‘veggies’, inspirades en cuines del món, tradicionals i dolces.
Això és el que diu de la pop a la gallega: «¡‘Top’, ‘top’, ‘top’! Aquesta croqueta la vaig tenir al cap des del dia que vaig obrir les portes del meu primer restaurant. Em considero el fan número u d’aquesta tapa meravellosa [...] Pop, patata i pebre vermell: ¿hi ha cap combinació millor? Amb la intenció d’estar a l’altura d’aquesta exquisitat, reinventem les croquetes de pop a la gallega, que, a fi de no desviar-nos gens ni mica del concepte original, cobrim amb flocs de patata».
Ingredients
Per a les croquetes de pop a la gallega
1 kg de patates
500 g de pop cuit
C/s d’oli d’oliva
C/s de pebre vermell de La Vera
C/s de sal
Per a l’arrebossat
C/s de farina
C/s d’ou batut
C/s de flocs de patata (puré)
Per al fregit
C/s d’oli d’oliva verge extra
Per a l’emplatat
150 g de pebrots rostits o del Piquillo
Rodanxes de pop cuit (una per croqueta)
C/s de pebre vermell
Notícies relacionades
Elaboració
Peleu i espetegueu les patates.
Poseu-les en una cassola i llanceu-hi aigua just fins a cobrir-les. Saleu, tapeu la cassola i coeu-les a foc mitjà fins que estiguin ben tendres.
Escorreu-les, poseu-les en una safata i aixafeu-les amb una forquilla fins a obtenir un puré molt fi i homogeni.
Barregeu el puré amb el pop picat de forma irregular i aneu-hi incorporant oli d’oliva (per donar-li cremositat) i pebre vermell al gust.
Doneu-hi el punt de sal i deixeu refredar la massa. Cobriu la superfície amb film transparent i deixeu-la reposar al frigorífic unes 12 hores.
Quan la massa sigui ben freda, feu les boles de les croquetes i passeu-les per farina, ou batut i flocs de patata.
Fregiu-les en oli d’oliva verge extra a 190 graus, retireu-les de la fregidora i deixeu-les reposar sobre paper absorbent.
Emplatat
Serviu les croquetes en un plat de fusta de pop a la gallega amb els pebrots rostits i glacejats i una rodanxa de pop a sobre de cada una, i empolvoreu-les amb pebre vermell al gust.
- Singularitat arquitectònica La desgràcia que explica per què hi ha un escut del Barça a una finestra de Santa María del Mar
- Al Besòs i el Maresme Calor, por i avaries constants en un bloc de pisos públics de Barcelona: «Tenim una desprotecció total»
- Final de l’onada de calor Catalunya posa en prealerta el pla Inuncat davant la previsió de pluges intenses
- Previsió meteorològica El fum dels incendis condiciona el temps a Catalunya i accelera la baixada de les temperatures
- El foc, entre el deliri i el delicte
- Conflicte Sally Rooney podria ser arrestada per delicte terrorista després de mostrar el seu suport a Palestine Action
- Compromís amb ERC El Govern es prepara per aprovar al setembre la quitació del deute de Catalunya, extensible a totes les autonomies
- Activitat sancionable Alerta a Badalona pels perillosos salts des de l’emblemàtic pont del Petroli aquest estiu
- Municipalisme El Govern català reforça els ajuntaments rurals amb un fons de nou milions per impulsar projectes locals
- Aeroports Espanya va rebre 11,7 milions de passatgers aeris internacionals al juliol, un 4,3% més