la recepta de la meva vida
Recepta de pèsols del Maresme amb suc de mongetes a la bilbaïna i xipirons de platja
«És un homenatge al meu avi, que sembrava pèsols, i a les estones compartides recollint-los junts», comenta Luis Llamas, xef del restaurant Solc
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 320 g de pèsols del Maresme
- 140 g de xipirons de platja
- 400 g de porro en ‘brunoise’
- 1,2 kg de mongeta perona tendra
- 4 alls
- 400 grams d’oli d’oliva
- 12 g de sal
- 4 g de pebre negre
ELABORACIÓ
1. Escaldeu les mongetes en aigua bullint durant 30 segons i poseu-les en aigua amb gel per parar la cocció i evitar que perdin el color verd.
2. Amb l’oli i els alls feu un refregit i aboqueu-lo sobre les mongetes. Liquar-les i reservar el suc.
3. Netegeu els xipirons traient-los la boca i assegureu-vos que no tinguin sorra.
4. Confiteu la ‘brunoise’ de porro en oli abundant i reserveu-ho.
5. Peleu els pèsols de la seva beina, i classifiqueu-los per mida.
6. Escalfeu el brou de les mongetes sense que arribi a bullir perquè no perdi el seu color, saltegeu els pèsols juntament amb el porro i marqueu els calamarsons a foc fort durant 30 segons per cada costat.
Notícies relacionades
ACABAMENT I PRESENTACIÓ
1. Decoreu amb flors i brots de pèsols.
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Xarxes Molts turistes confonen Mallorca amb França i creuen que l'alemany és l'idioma oficial, segons una enquesta de carrer a Palma
- Sous públics Els funcionaris de l’Estat cobraran una paga per retards i la pujada del 0,5% en la nòmina de juliol
- Pakito i Akkaspace, dos ‘hackers’ adolescents
- Festivals Cancel·lat el concert de Fito Páez que havia d'inaugurar el festival de Cap Roig
- Reacció a l'escàndol El PSOE expulsarà els militants puteros com a resposta als àudios masclistes d'Ábalos
- Incendi forestal a Girona: confinen els veïns de dos barris de la ciutat
- Comitè federal Sánchez reestructura el PSOE amb perfils connectats als seus gabinets en el Govern
- Fugida salarial del 0,5% Els funcionaris de la Generalitat no cobraran fins a l’octubre la paga de fins a 625 euros pels retards pendents
- Entrevista Fito Páez: «Després del fracàs de les esquerres, el món està brutalitzat i tirant a la dreta»