la recepta de la meva vida
Recepta de cua de vedella a la cervesa
«Em porta records d'infantesa i sempre es pot reinterpretar sense que perdi la seva essència», explica Rafa Martínez, xef de Can Xurrades
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 cua de vedella Bos Taurus Primigenius
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 3 alls
- Sal
- Oli de gira-sol
- 2 litres de cervesa
- 2 fulles de llorer
- Pebre en gra
- Bolets al gust
ELABORACIÓ
1. Tallar la cua de vedella i posar-la a una olla coberta de cervesa amb la verdura tallada (ceba, porro, pastanaga i all) durant 12 hores.
2. Passades les 12 hores, separar la cua de vedella de les verdures i assecar-la bé.
3. Salpebrar i enfarinar la cua de vedella. En una olla, marcar-la en oli de gira-sol pels quatre costats. Quan estigui ben dauradeta, afegir les verdures i deixar a foc lent uns 10 minuts perquè es vagi caramel·litzant. Després, afegir la cervesa cobrint-ho tot i posar al forn unes 5 hores a uns 140 graus.
4. Passades les 5 hores, treure la cua de vedella i esmicolar-la a mà (la carn se separa pràcticament sola), i separar les verdures de la salsa i colar. Posar a reduir uns 15 minuts. Serà la salsa que acompanyarà la cua.
5. Col·locar la carn en una safata i premsar-la amb pes. Deixar-la 12 hores en fred.
Notícies relacionades6. Desemmotllar la carn de la safata, que al refredar-se amb la seva pròpia gelatina s’haurà quedat compactada en un bloc. Tallar en lingots al gust i embolicar-los amb pasta ‘bric’ o pasta ‘tall’ pels quatre costats. Untar-los amb rovell d’ou i marcar-los en una planxa.
7. Ja estaran llestos per servir i emplatar al gust amb uns bolets saltejats al moment o unes verduretas de temporada.
- Això és el que significa que els fills no facin cas als seus pares a la primera, segons el psicòleg Álvaro Bilbao
- Desallotjats els últims inquilins de les Cases Barates
- Debut d’Elionor i Sofia a la recepció oficial de Marivent
- Xoc entre Díaz i Ayuso pel finançament singular i el dúmping fiscal
- Temps extra per al fiscal
- El gran complex físic de Pedro Pascal: "M’horroritza veure’m així"
- Camp de Tarragona El camp i la pagesia de Tarragona s'exhibeixen a Valls per la Firagost: "Volem tornar a ser una fira referent a Catalunya"
- Explicació científica ¿Per què l’incendi de França està sent tan ràpid i devastador? Cinc claus per entendre un foc colossal
- Entre Narbona i Carcassona Una dona morta i 11.000 hectàrees cremades en un incendi sense control al sud de França
- Conflicte en potència La ronda de Sant Antoni reneix com a ‘camp de futbol’ i molesta part del veïnat