la recepta de la meva vida
Els cargols amb cansalada de l'àvia d'Oriol Castro
De petit anava a buscar cargols i la meva àvia i la meva mare feien aquest plat de tanta tradició.
Així fa el xef de Disfrutar i Compartir Oriol Castro la recepta de cargols amb cansalada de la seva àvia. /
PER ALS CARGOLS CUITS I LA SEVA AIGUA DE COCCIÓ
INGREDIENTS
1 kg de cargols nets i vius
3 l d’aigua
2 branques de farigola
2 fulles de llorer
20 grans de pebre negre
1 bitxo
Sal
PREPARACIÓ
1. Posem els cargols vius en un recipient de plàstic, hi afegim sal i els barregem amb les mans sense parar de remenar perquè deixin anar la bava. Quan han deixat anar la bava, els anem rentant amb cura sota l’aixeta. Repetirem aquesta operació tres vegades.
2. Posem els cargols en una olla amb aigua freda. L’escalfem lentament perquè surtin de la closca i es morin; així la carn quedarà fora de la closca.
3. Els escorrem i els canviem d’aigua. Hi afegim la farigola, el llorer, el pebre i el bitxo. Els posem a punt de sal i els coem a foc mitjà durant 35 minuts.
4. Els guardem amb la seva aigua.
PER ALS CARGOLS GUISATS
INGREDIENTS
Cargols bullits i la seva aigua de cocció
Sofregit
Carns rostides
Farina de blat de moro
Sal i pebre negre
PREPARACIÓ
1. En una cassola, hi afegim el sofregit i l’escalfem. Hi afegim les carns rostides, ho barregem bé i hi afegim els cargols.
2. Ho rostim tot i ho mullem amb l’aigua de cocció dels cargols.
3. Aixequem el bull i ho coem a foc mitjà durant 10 minuts.
4. Posem a punt de lligat amb una mica de farina de blat de moro i ho deixem a punt de sal i pebre.
Notícies relacionades5. Deixem posar el guisat un mínim de tres hores.
ACABAT I PRESENTACIÓ
Escalfem el guisat dels cargols i ho servim en plats fondos.
- Tractament de residus Espanya retarda el retorn d’envasos per la complexitat de la gestió
- Festival de cine de Venècia Julia Roberts revifa el debat sobre el feminisme a la Mostra
- Nou curs polític El Govern reduirà la massa forestal de Catalunya per prevenir incendis
- Xarxa ferroviària El replegament de Renfe a Avlo, nou revés per a la credibilitat de Talgo
- L’agenda cultural de tardor (2) La temporada expositiva a BCN es rendeix a Miró, Armengol i Rodoreda
- El consell d’un conegut empresari per triomfar en els negocis: "No hi ha res que generi més rebuig que algú sense personalitat"
- Tambors de guerra El pols entre els Estats Units de Trump i la Veneçuela de Maduro dispara la tensió al Carib sud
- Sector clau a Ciutat Vella Tallers, el carrer comercial del Raval que ja gairebé cotitza a preus del Gòtic a Barcelona
- Israel Sancions comercials, científiques o una flota internacional contra el bloqueig: propostes europees per salvar Gaza
- RAYO-BARÇA (DIUMENGE, 31; 21.30 H) Flick insisteix: «He parlat amb Fermín, estic convençut que es quedarà, el seu cor és del Barça»