la recepta de la meva vida
Obrient la llauna, maki de Mariano Citterio
"A Nobook, usem les llaunes de tonyina com a vaixella per servir aquesta recepta que mengem els treballadors del restaurant"
INGREDIENTS
- 250 g de salmó fresc
- 5 làmines d'alga nori
- 200 g de farina de tempura
- 50 g de verdures a escollir
- 30 g de llavors de sèsam
- 200 g de salsa teriyaki
- 300 g de maionesa
- 50 g de miso vermell
- 20 g d'ous de truita
- Una llima perlada o una peça de caviar cítric
- Un grapat de germinats o fulles boniques de coriandre
- Un grapat d'algues fresques només per a l'estètica
- Un grapat de flors comestibles
- 20 g d'oli d'oliva extra verge
- Una llauna de tonyina de mig quilo buida i ben neta
PREPARACIÓ
1. Talleu el salmó en tires, emboliqueu-lo en alga nori i arrebosseu-lo en tempura. Fregiu-lo fins a obtenir una textura cruixent per fora (és important que no es cogui per dins).
2. Lamineu les verdures molt fines (en aquest cas utilitzem minipastanagues i raves petits) amb una mandolina japonesa o un pelador de patates. Col·loqueu les làmines en aigua amb gel perquè s'arrissin. Reserveu-ho.
3. Per a la salsa, torreu les llavors de sèsam. Quan es daurin, col·loqueu-les de cop en la salsa teriyaki perquè infusioni.
4. Per a la maionesa de miso, s'ha de triturar el miso vermell amb 200 grams de maionesa.
5. Per a la maionesa d'algues, barregeu tres làmines d'alga nori fetes pols amb 100 grams de maionesa.
PRESENTACIÓ
1. Col·loqueu les algues fresques dins la llauna i aquesta sobre una safata plana o una taula amb un paper encerat de cuina.
2. Salseu la superfície plana amb les maioneses i la salsa teriyaki.
3. Col·loqueu les làmines de les verdures prèviament escorregudes.
4. Passeu el maki per la tempura i fregiu-lo en abundant oli calent fins que estigui cruixent per fora i poc fet per dins.
5. Assequeu-lo en paper absorbent i talleu-lo amb un ganivet afilat en peces d'un centímetre.
Notícies relacionades6. Col·loqueu algunes peces sobre les algues i altres sobre la safata.
7. Amaniu-les amb ous de truita, llima perlada i gotes d'oli. Acabeu-ho amb germinats de coriandre fresc i pètals de flors.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- Receptes rodones La recepta definitiva per fer les millors mandonguilles casolanes
- Renovació en potència La universitat envelleix: més de la meitat de professors es jubilaran en els pròxims 20 anys
- CAS SEPI El jutge deixa lliure Leire Díez, l’expresident de la SEPI i el ‘soci’ de Cerdán al no demanar la fiscal el seu ingrés a la presó
- Obituari Mor l’exdirectiu del Barça Gabriel Masfurroll
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Condemna històrica del Suprem El futur de García Ortiz: una petició de nul·litat i la incògnita de la seva continuïtat en la carrera
