Talent als fogons

Aquests xefs de Palamós aconsegueixen el premi Cuiner del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2025

Helena Termes y Jeffrey Ruiz, del restaurante La Cort del Mos, reciben el premio Cuiner 2025, este miércoles en el Gastronòmic Fòrum Barcelona.

Helena Termes y Jeffrey Ruiz, del restaurante La Cort del Mos, reciben el premio Cuiner 2025, este miércoles en el Gastronòmic Fòrum Barcelona. / Gastronòmic Fòrum Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Com és habitual en el Gastronòmic Fòrum Barcelona, l’últim dia del saló es dedica a l’entrega de nombrosos guardons. El més destacat del dia ha sigut el premi Cuiner, que distingeix el cuiner o cuinera emergent més destacat de l’any.

Aquest 2025, s’han emportat el títol Helena Termes i Jeffrey Ruiz (La Cort del Mos, Palamós), que han superat en la final candidats de sis establiments més: Robert Lechuga (Casa Parera, Mataró), Pau Feliu, Ricard Llop i Alberto Pontón (El Cup Vell, Tarragona), Claudia Gozzi i Jaime Bes (El Raier, la Pobla de Segur), Fran Baixas, Gianmarco Greci i Josh McCarty (Franca, Barcelona), i Marc Pérez i Tània Doblas (La Sosenga, Barcelona).

No són els únics reconeixements que s’han entregat a Gastronòmic Fòrum Barcelona. S’han entregat els premis Innofòrum en diverses categories: productes més innovadors (escudella i carn d’olla amb pilotes de Cuinats Jotri i enciams aquapònics baby de Green in Blue Consulting), producte més sostenible (Aquafaba Bio de Casa Amella), sabor més original en aliments dolços (el gelat Biquiños de Bico de Xeado) i salats (peus de porc farcits de Ca l’Estevet Embotits d’autor), sabor més original en begudes (sangria de pomelo rosa, ginebró tònic d’estil Spritz de Sangria Republic i menció especial per a les fulles de tàperes amb olives i pebre vermell d’Ad Oliventum), i ‘packaging’ més creatiu i sostenible (El Huerto del Chef de Can Garús).

Millor forner d’Espanya

Notícies relacionades

I s’ha atorgat el Premi The Baker al millor forner d’Espanya, que ha recaigut en Xavi Pàmies (Forn Sistaré, Reus) pel seu domini en l’execució de diferents tècniques de fleca i pastisseria i les seves qualitats en la gestió empresarial. Fa uns dies ja havia guanyat el concurs que coronava el millor pa de pagès de Catalunya 2025.

Dimarts, també es van distingir els millors ‘panettones’ artesans tradicionals (Oriol Carrió, a Barcelona) i de xocolata (Cal Jan, a Torredembarra) d’Espanya en un concurs organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.