Talent als fogons
Aquests xefs de Palamós aconsegueixen el premi Cuiner del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2025
La distinció reconeix els professionals joves més destacats de l’any
Beatrice Casella i Iván García (Glug), premi Cuiner del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2024
G-90: així és la generació dels cuiners «irreverents»
Helena Termes y Jeffrey Ruiz, del restaurante La Cort del Mos, reciben el premio Cuiner 2025, este miércoles en el Gastronòmic Fòrum Barcelona. /
Com és habitual en el Gastronòmic Fòrum Barcelona, l’últim dia del saló es dedica a l’entrega de nombrosos guardons. El més destacat del dia ha sigut el premi Cuiner, que distingeix el cuiner o cuinera emergent més destacat de l’any.
Aquest 2025, s’han emportat el títol Helena Termes i Jeffrey Ruiz (La Cort del Mos, Palamós), que han superat en la final candidats de sis establiments més: Robert Lechuga (Casa Parera, Mataró), Pau Feliu, Ricard Llop i Alberto Pontón (El Cup Vell, Tarragona), Claudia Gozzi i Jaime Bes (El Raier, la Pobla de Segur), Fran Baixas, Gianmarco Greci i Josh McCarty (Franca, Barcelona), i Marc Pérez i Tània Doblas (La Sosenga, Barcelona).
No són els únics reconeixements que s’han entregat a Gastronòmic Fòrum Barcelona. S’han entregat els premis Innofòrum en diverses categories: productes més innovadors (escudella i carn d’olla amb pilotes de Cuinats Jotri i enciams aquapònics baby de Green in Blue Consulting), producte més sostenible (Aquafaba Bio de Casa Amella), sabor més original en aliments dolços (el gelat Biquiños de Bico de Xeado) i salats (peus de porc farcits de Ca l’Estevet Embotits d’autor), sabor més original en begudes (sangria de pomelo rosa, ginebró tònic d’estil Spritz de Sangria Republic i menció especial per a les fulles de tàperes amb olives i pebre vermell d’Ad Oliventum), i ‘packaging’ més creatiu i sostenible (El Huerto del Chef de Can Garús).
Millor forner d’Espanya
Notícies relacionadesI s’ha atorgat el Premi The Baker al millor forner d’Espanya, que ha recaigut en Xavi Pàmies (Forn Sistaré, Reus) pel seu domini en l’execució de diferents tècniques de fleca i pastisseria i les seves qualitats en la gestió empresarial. Fa uns dies ja havia guanyat el concurs que coronava el millor pa de pagès de Catalunya 2025.
Dimarts, també es van distingir els millors ‘panettones’ artesans tradicionals (Oriol Carrió, a Barcelona) i de xocolata (Cal Jan, a Torredembarra) d’Espanya en un concurs organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Les causes de l’excap del Govern Pujol esgrimeix "marcadors d’Alzheimer" davant el tribunal
- Salut Bellvitge descobreix una nova malaltia genètica del neurodesenvolupament similar a l’autisme
- Els suports que van conduir Trump a la victòria s’erosionen
- Urbanisme La UPF enderroca les últimes cases dels militars de la Ciutadella
- Tendències de consum El comerç es bolca en la botiga física en plena efervescència digital
- Talent als fogons Aquests xefs de Palamós aconsegueixen el premi Cuiner del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2025
- Llançament (in)esperat Filtrat el nou disc de Rosalía, ‘Lux’, que es publica aquest divendres
- Funció pública El Govern ofereix als funcionaris apujar-los el sou al mateix nivell que l’IPC fins al 2028
- Funció pública Test psicotècnics, CV com en les empreses i molta IA: així són les noves oposicions que estudia implantar la Generalitat
- Entrevista Santi Vila: "Junts per Catalunya té molt bons alcaldes i pèssims parlamentaris"
