L’‘açaí’, el superaliment que cada vegada està més de moda

L’‘açaí’, el superaliment que cada vegada està més de moda

centralacaibarcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’açaí s’ha convertit en un dels aliments favorits d’aquells que segueixen un estil de vida saludable. Molts ‘brunch’ i restaurants ‘healthy’ han incorporat aquests ‘bowls’ a la seva carta, amb els quals han atret un gran públic.

Aquest producte gairebé mai sol consumir-se –almenys a Europa– com un aliment fresc. Per la seva textura, sol utilitzar-se per fer batuts i sol consumir-se en els bowls amb fruites, llavors, etcètera. No en trobaràs a cap fruiteria a Espanya, solen vendre’l en forma de pols en alguns supermercats.

Notícies relacionades

En els últims anys s’ha considerat aquest aliment com una ‘joia’, fins i tot se li han atribuït propietats curatives. I tot i que aquest aliment és molt beneficiós per a la salut, el seu consum produeix beneficis molt similars als que també ens aporten els fruits vermells.

La principal qualitat de l’açaí és el seu potencial com a antioxidant, que en aquest cas és superior al dels altres fruits vermells. També té un alt nivell de proteïnes, molt indicades per als esportistes i necessàries en tots els tipus de dieta. I com tots els vegetals ens aporten micronutrients, vitamines i minerals, necessaris perquè el nostre organisme pugui portar a terme les funcions vitals.