Salut

¿Menjar dolç sense que et pugi el sucre? Una nutricionista revela el que has de fer

¿Menjar dolç sense que et pugi el sucre? Una nutricionista revela el que has de fer

Elisenda pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les prestatgeries dels supermercats estan plenes de productes ensucrats,el consum abusiu dels quals comporta una multitud de riscos per a la salut. Per això, moltes persones opten per evitar aquesta mena d’aliments, tot i que una ingesta moderada no impliqui cap inconvenient a l’hora de disfrutar d’aquestes menges. Així mateix, el sucre provoca augments significatius de la glucosa en sang, la qual cosa pot donar peu a fer que, en cas d’excés, aquests nutrients s’acabin emmagatzemant en forma de greix, i això pot acabar en problemes de sobrepès i afectacions en el sistema cardiovascular, entre d’altres.

En declaracions sobre això al portal especialitzat SobreVivir, la nutricionista Lina Begdache va revelar que hi ha un petit remei per aconseguir reduir l’augment de glucosa en sang.

Acompanyants perfectes

Notícies relacionades

Aquesta professora de la Binghamton University a Nova York explica que hi ha dues possibles vies per compensar aquesta manca de balanç dels nivells de glucosa en el nostre organisme. D’una banda, recomana acompanyar la ingesta de sucre amb proteïnes i greixos saludables: elements difícils de digerir i que, per tant, satisfan més. Així doncs, si planegem menjar unes postres molt ensucrades, per exemple, incloure carn, peix i verdures als plats anteriors ajudarà a moderar-ne les conseqüències o, almenys, no potenciar-les (una cosa que sí que farien aliments com el pa, la pasta i l’arròs).

D’altra banda, la fibra (vegetals, grans integrals, llavors) també evitarà que tant el sucre com el colesterol traspassin amb facilitat la barrera intestinal que els separa del flux sanguini. D’aquesta manera, també s’aconseguirà suavitzar l’índex glucèmic.