Antídot contra la calor
Com es pot preparar el mític gaspatxo de maduixots d’Abraham García, mestre de David Muñoz
Aquest és un plat llegendari del restaurant Viridiana (Madrid)

Fa més de 40 anys que forma part del panorama gastronòmic madrileny més rutilant. Abraham García és una figura totèmica dels fogons de la capital, sempre al capdavant de Viridiana (Juan de Mena, 14), un restaurant amb una personalitat –com la del xef– devastadora.
En aquests anys, el cuiner del barret ha aconseguit èxits importants, com fer fusió quan ningú sabia per on van les coses (llevat d’ell), i crear uns quants plats que ja són clàssics. També ha sigut reconegut per David Muñoz com el seu mestre Jedi, cosa que no és poca cosa.
Amb l’inici de les calors estiuenques a la capital, li hem demanat la seva recepta de gaspatxo de maduixots i el nostre desig ha sigut concedit. Aquí hi ha una de les joies d’Abraham.
Ingredients
1 kg de maduixots
4 tomàquets madurs
1 pebrot verd banya de cabra
1 pebrot vermell
1 all
250 ml d’oli d’oliva verge extra de l’any
1 rajolí de vinagre de Jerez
4 cullerades d’un bon quètxup
8 cullerades de melmelada de maduixa (el xef suggereix utilitzar la marca sevillana La Vieja Fábrica)
250 ml d’aigua mineral (la favorita d’Abraham és la pirinenca Caldes de Boí)
Un pessic de sal gruixuda
Elaboració (tal com ho explica Abraham amb les seves pròpies paraules)
«Tritureu intensament tots els ingredients amb el túrmix».
«Comproveu l’assaonament i rectifiqueu, si fes falta, d’oli, vinagre o sal».
«Passeu-ho pel seu colador més fi pressionant amb un cassó».
«Presenteu-ho ben fred i serviu-ho sobre el gaspatxo maduixots en trossets i, igualment picat, un areng del Bàltic marinat, o, si us és més fàcil, dauets del millor pernil ibèric, al microones fins que es tornin cruixents».
«No cal dir que quan madurin les cireres o els gerds arribin a la seva plenitud, podreu suplir els maduixots per aquestes, no menys reeixides, fruites vermelles».
- Distribuït a Catalunya Retirat un altre fuet tallat per salmonel·la: ja són tres marques afectades per aquesta raó
- HOSPITAL GREGORIO MARAÑÓN Boda a l’uci: l’Esther i el Javier es donen el ‘sí, vull’ en una emocionant cerimònia organitzada pels sanitaris
- Lloguer Tres consells fonamentals per firmar un contracte de lloguer i no emportar-te sorpreses
- Polèmica La família de Guillem Agulló acusa el Govern d'Illa de "silenciar" el premi en la seva memòria
- Maltractament a GENT GRAN La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Hongria Jaume Collboni, en la marxa de l’Orgull LGTBI prohibida a Budapest: «Pot passar demà a Barcelona»
- Complex d’oci i esport Paella gratis i rumba en directe en la inauguració del nou ‘wakepark’ de Castelldefels
- Comissió bilateral El Govern espanyol i la Generalitat pactaran el finançament singular de Catalunya en una reunió el 14 de juliol
- E.T., en temps de TikTok Digue-m’ho en un minut
- Entrevista Ramon Espadaler: «A finals del 2027, el temps màxim entre un delicte de multireincidència i un judici ràpid serà d’un mes»