Antídot contra la calor
Com es pot preparar el mític gaspatxo de maduixots d’Abraham García, mestre de David Muñoz
Aquest és un plat llegendari del restaurant Viridiana (Madrid)
Fa més de 40 anys que forma part del panorama gastronòmic madrileny més rutilant. Abraham García és una figura totèmica dels fogons de la capital, sempre al capdavant de Viridiana (Juan de Mena, 14), un restaurant amb una personalitat –com la del xef– devastadora.
En aquests anys, el cuiner del barret ha aconseguit èxits importants, com fer fusió quan ningú sabia per on van les coses (llevat d’ell), i crear uns quants plats que ja són clàssics. També ha sigut reconegut per David Muñoz com el seu mestre Jedi, cosa que no és poca cosa.
Amb l’inici de les calors estiuenques a la capital, li hem demanat la seva recepta de gaspatxo de maduixots i el nostre desig ha sigut concedit. Aquí hi ha una de les joies d’Abraham.
Ingredients
1 kg de maduixots
4 tomàquets madurs
1 pebrot verd banya de cabra
1 pebrot vermell
1 all
250 ml d’oli d’oliva verge extra de l’any
1 rajolí de vinagre de Jerez
4 cullerades d’un bon quètxup
8 cullerades de melmelada de maduixa (el xef suggereix utilitzar la marca sevillana La Vieja Fábrica)
250 ml d’aigua mineral (la favorita d’Abraham és la pirinenca Caldes de Boí)
Un pessic de sal gruixuda
Elaboració (tal com ho explica Abraham amb les seves pròpies paraules)
«Tritureu intensament tots els ingredients amb el túrmix».
«Comproveu l’assaonament i rectifiqueu, si fes falta, d’oli, vinagre o sal».
«Passeu-ho pel seu colador més fi pressionant amb un cassó».
«Presenteu-ho ben fred i serviu-ho sobre el gaspatxo maduixots en trossets i, igualment picat, un areng del Bàltic marinat, o, si us és més fàcil, dauets del millor pernil ibèric, al microones fins que es tornin cruixents».
«No cal dir que quan madurin les cireres o els gerds arribin a la seva plenitud, podreu suplir els maduixots per aquestes, no menys reeixides, fruites vermelles».
- Sistema sanitari Catalunya congela l'ampliació dels cribratges de càncer per falta de pressupostos i professionals
- PATRIMONI La Sagrada Família ja és l’església més alta del món
- Intriga amb rerefons social i polític
- El futur de l’educació El reforç de l’oralitat des d’infantil millora la lectoescriptura i l’èxit escolar
- La gestió de la dana L’exconsellera Pradas, sobre la tarda del 29-O: "No sabia on era Mazón"
- Exclusiva Vilaplana va ensenyar un vídeo d’Utiel inundat a Mazón a El Ventorro a les 17.40 hores el 29-O
- Veu en expansió Júlia Colom: «Fora d’Espanya no hi ha problema per fer una música ultralocal i aquí això encara s’ha de veure»
- Castells Els Castellers de Vilafranca signen la millor diada de la història dels castells en un Tots Sants descomunal
- Eleccions a la Gran Poma Zohran Mamdani, favorit a alcalde de Nova York: cinc claus del seu ascens meteòric i el desafiament per a Trump i l’aparell demòcrata
- Futbol Lamine Yamal anuncia la seva ruptura amb Nicki Nicole: «No ha sigut per cap infidelitat»
