L’última jornada

El Girona s’enfrontarà a l’Almeria i el Sabadell perd la categoria

  • La victòria arlequinada per 0-2 davant el Mirandés no va servir per evitar el descens.

  • L’Espanyol aconsegueix el títol de Lliga malgrat la derrota davant l’Alcorcón gràcies a l’empat del Mallorca

El Girona s’enfrontarà a l’Almeria i el Sabadell perd la categoria

RCD ESPANYOL

1
Es llegeix en minuts

No va ser el final de Lliga que volia el Sabadell, que va aconseguir una victòria de mèrit però que desgraciadament no li va servir per salvar la categoria. Els arlequinats necessitaven que almenys dos dels tres rivals amb qui es jugava la plaça de descens perdessin els seus respectius partits. 

I no va ser així ja que l’Alcorcón va derrotar l’Espanyol (1-0) i el Lugo, en la seva visita a Vallecas, es va emportar els tres punts salvadors al vèncer el Rayo per 0-1. Només el va afavorir la victòria aconseguida per Las Palmas contra el Logronyès, també per 0-1. Així que la carambola que esperava el Sabadell per salvar la categoria no es va produir malgrat els dos gols davant el Mirandés obra de Juan Hernández (m. 63) i Juan Diego Molina (m. 78). El descens, desgraciadament, va ser un fet per al conjunt vallesà.

Títol de rebot

L’Espanyol, que ha abaixat la guàrdia des que es va confirmar l’objectiu de la temporada, tornar a Primera, va aconseguir el títol de Lliga de rebot i en el temps afegit, malgrat la derrota en el seu viatge a Madrid. Els blanc-i-blaus van encaixar un gol (obra d’Hugo Fraile, m. 32) que els va privar de la victòria, però l’empat en l’últim instant del Ponferradina davant el Mallorca (2-2) els va convertir en campions de la Lliga de Segona.

Curiosament, els tres equips que l’any passat van descendir (Mallorca, Espanyol i Leganés) han sigut els que han ocupat les tres primeres places de Segona, tot i que el conjunt madrileny haurà de lluitar en el ‘play-off’ per la definitiva plaça que dona dret a jugar a Primera davant el Rayo.

Partit, dimecres

Notícies relacionades

El Girona ja estava classificat per al ‘play-off’ i els resultats d’aquest diumenge només havien de servir per determinar els encreuaments de les eliminatòries. El Cartagena va agafar avantatge gràcies al gol de De Blasis (m.59). L’empat català el va aconseguir Valery Fernández (m. 78).

D’aquesta manera, els gironins jugaran el primer partit del ‘play-off’ a Montilivi, dimecres a les 21 hores davant l’Almeria. L’enfrontament de tornada es disputarà el pròxim dissabte. Després, en el cas de superar l’eliminatòria, encara quedarà al camí el dur encreuament davant el vencedor del duel entre el Leganés i el Rayo.