MÁLAGA-0 GIRONA-1

Sisè triomf seguit del Girona

Santi Bueno resol el partit davant un Màlaga que va jugar 75 minuts amb un menys

3

Girona suma una altra victòria i continua directe al ’play-off’ d’ascens a Primera. Als de Francisco tot els surt a cor què vols des de fa uns dies. Havien de guanyar a Màlaga i van guanyar, amb conflictes, és clar, demanant l’hora malgrat jugar contra 10 des del minut 15. Però així és la Segona Divisió i són aquests partits aferrissats els que acaben marcant les diferències.

Santi Bueno, a la sortida d’un córner en el segon temps, va resoldre un partit que el Girona hauria pogut sentenciar al final en una contra en solitari de Sylla que no va saber encertar davant de Soriano. Amb tan poc avantatge estava clar que patirien fins al final malgrat que el rival no es jugava ja res i acumulava cansament per la seva inferioritat durant 75 minuts. El Màlaga va acabar reclamant un penal per mans de Bustos en l’últim sospir de l’afegit, però Moreno Aragó no va voler saber-ne res.

La ratxa dels de Francisco és antològica. Sis triomfs consecutius han catapultat el Girona fins al cinquè lloc, amb els mateixos 67 punts que sumen el Leganés i l’Almeria, tercer i quart. Es va repetir alineació per quarta vegada i, de nou, es va trobar la resposta òptima. Però va costar.

Agressió a Stuani

El Màlaga, d’inici, no semblava en absolut un equip gairebé de vacances. De fet, va tenir un parell d’ocasions, sobretot a botes de Scepovic, davant un Girona que no aconseguia fer tres passades seguides. Va arribar després l’expulsió del central local Mejías, al quart d’hora de partit, per una agressió a Stuani que Moreno Aragó va haver de veure molt clara al centre del camp i que el VAR no va discutir. A poc a poc el Girona, amb superioritat, va aconseguir el control de la pilota i va arribar amb més claredat a l’àrea rival. Un xut de Gumbau va ser la millor ocasió visitant al primer temps.

Francisco va donar entrada a Sylla a l’inici del segon temps. El Girona era l’amo i senyor de la pilota, però sense massa ocasions. I així va acabar trobant el gol. Als 62 minuts, a la sortida d’un córner, un mal rebuig de la defensa del Màlaga va colpejar al pit de Stuani, assistent de luxe per a un Santi Bueno col·locat al lloc precís per afusellar Soriano.

Amb el 0-1, el Màlaga va voler buscar l’empat. I no el va obtenir per poc en la següent jugada. Però ara al Girona tot li surt de cara i, com va passar dilluns davant l’Sporting, la millor ocasió del rival va tocar al pal (Cristian). No matar aquests partits provoca atacs de nervis entre els aficionats, que es van mossegar les ungles fins al xiulet final per salvar el 0-1 i sabent que l’Sporting estava guanyant també per la mínima al Las Palmas.

Sylla els hauria pogut estalviar sofriment, però sol davant el porter en una contra de llibre no va saber definir. Sí, potser es va patir més del compte davant un rival amb 10 homes, però demà ningú ho recordarà. El que queda és la sisena victòria seguida, que deixa el Girona una mica més prop d’una nova promoció d’ascens a Primera.

Fitxa tècnica

Màlaga: Soriano, Ismael, Matos, Mejías, Juande, Escassi, Cristian, Jairo (Joaquín, m. 73), Scepovic (Julio, m. 62), Jozabed (Lombán, m. 62), Rahmani.

Girona Juan Carlos, Couto, Franquesa, Bueno, Juanpe, Arnau, Cristóforo (Kebé, m. 75), Gumbau (Sylla, m. 46), Stuani (Bustos, m. 75), Monchu (Terrats, m. 65), Bárcenas.

Gol: 0-1 (m. 62), Santi Bueno.

Àrbitre: Moreno Aragón (madrileny).

Targetes: Escassi, Jairo, Joaquín, Matos, Cristian, Gumbau, Monchu, Santi Bueno.

Targetes vermelles: Mejías (m.15), Sergio Pellicer (Màlaga).

VAR: Arcediano Monescillo (Comitè de Castella-la Manxa)