JORNADA INFORMATIVA

Portes obertes universitats 2021, coneix el TecnoCampus de Mataró

Adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, el centre oferirà la possibilitat d’accedir a les sessions de manera ‘online’ i presencial

Compta amb un total de 17 titulacions de grau i una àmplia oferta en màsters i postgraus universitaris

Portes obertes universitats 2021, coneix el TecnoCampus de Mataró
4
Es llegeix en minuts

El pròxim 10 d’abril, el TecnoCampus, ubicat a Mataró, durà a terme la jornada de portes obertes per a nous estudiants que vulguin entrar a la universitat el pròxim curs 2021-2022. Per a això, el centre, adscrit a la Univeristat Pompeu Fabra (UPF), ha obert les inscripcions a través del seu portal digital i els alumnes podran registrar-se fins al 8 d’abril a les tres de la tarda. La jornada es realitzarà de manera híbrida, una part ‘online’ i una altra de presencial, tal com el centre ha desenvolupat les seves activitats acadèmiques des de la irrupció de la pandèmia provocada pel coronavirus.

D’aquesta manera, el TecnoCampus organitzarà sessions presencials per a grups reduïts en les quals es donaran a conèixer les 17 titulacions de grau que s’imparteixen al campus. La resta de participants podran seguir la jornada de portes obertes ‘online’, ja que es realitzaran connexions en directe des de les aules on es realitzaran les sessions presencials, mitjançant la plataforma digital Zoom, la mateixa que s’utilitza per impartir les classes de manera telemàtica.

Per realitzar les inscripcions a les portes obertes, els futurs alumnes s’hauran de registrar al portal que ha habilitat el TecnoCampus, creat l’any passat per tal d’agrupar tota la informació relativa a la selectivitat, la preinscripció universitària i tot aquell contingut addicional que podien arribar a necessitar els estudiants que accedirien a la universitat el següent curs. Per facilitar el procés, el TecnoCampus va decidir oferir aquesta eina digital que, a més, inclou tota la informació relacionada amb l’accés a la universitat de referència de la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, en aquest portal, els alumnes trobaran un apartat de preguntes freqüents i la possibilitat de rebre atenció personalitzada a través del Punt d’Informació a l’Estudiant.

Jornada de portes obertes ‘online’ i presencial

Les sessions tenen un aforament presencial limitat per la seguretat relacionada amb la pandèmia. Els que ho desitgin podran seguir les sessions en directe mitjançant Zoom. A les sessions, el coordinador de cada grau presentarà els aspectes més importants, com el pla d’estudis i les característiques del grau o de la doble titulació. A més, per enriquir la informació que aporti el tutor, les sessions també comptaran amb la participació d’estudiants de les titulacions que podran relatar, en primera persona, els punts forts d’estudiar en un entorn únic com el TecnoCampus, on s’afavoreix la internacionalització, l’emprenedoria i la connexió amb el món professional.

En totes les sessions hi haurà la possibilitat que els futurs estudiants formulin les seves preguntes i expressin les seves inquietuds i dubtes en un debat obert amb els altres participants que es trobin a la sala i els que estiguin connectats en línia. Per finalitzar la jornada, el TecnoCampus organitzarà una visita per l’interior del campus perquè els futurs alumnes puguin conèixer els principals espais docents.

Concretament, s’oferiran sessions des de les 9:30 fins a les 17:30 h. Paral·lelament a les sessions informatives relacionades amb els graus, també hi ha previstes sessions específiques sobre aspectes com l’accés a la universitat (gestió acadèmica), la vida universitària, les possibilitats d’allotjament, les estades a l’estranger i la borsa de pràctiques i treball a l’abast dels universitaris.

Proposta acadèmica del TecnoCampus

El pròxim curs 2021-2022, el TecnoCampus impartirà un total de 17 graus i dobles graus, quatre màsters universitaris oficials i 12 títols propis de màster i postgrau, tots ells oficials de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

En total, el TecnoCampus compta amb tres escoles superiors que imparteixen títols de diferents branques acadèmiques. En primer lloc, a l’Escola Superior Politècnica, es porten a terme els estudis relacionats amb l’àmbit de les enginyeries industrials: enginyeria informàtica, l’audiovisual i els videojocs. En aquesta escola, hi ha la possibilitat de cursar una doble titulació d’informàtica i videojocs i diferents simultaneïtats d’estudis.

Notícies relacionades

D’altra banda, a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, s’imparteixen els títols d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (ADE), amb l’opció de cursar aquest grau en anglès; Màrqueting Digital; Logística i Negocis Marítims; i les dobles titulacions en Turisme i ADE i ADE i Màrqueting Digital. Finalment, a l’ Escola Superior de Ciències de la Salut, es cursen els graus en Infermeria, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), Fisioteràpia i la doble titulació en Fisioteràpia i CAFE.

Més enllà dels graus, el TecnoCampus també compta amb una àmplia oferta en màsters i postgraus universitaris. En total, compta amb quatre màsters (Emprenedoria i Innovació; Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims; Atenció Integrada en la cronicitat i l’Envelliment; i Entrenament Personal i Readaptació Físico-esportiva), un màster conjunt amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en Indústria 4.0 i un total d’11 postgraus que permeten l’especialització en diferents àmbits.