ELE USAL BARCELONA

Diplomes DELE, cursos d'anglès i de català

L'escola d'idiomes de la Universitat de Salamanca ofereix cursos al centre de Barcelona

Des que va esclatar la crisi sanitària, l'acadèmia també imparteix classes en format 'online'

eleusal-2

eleusal-2

2
Es llegeix en minuts

La xarxa d’escoles d’idiomes de la Universitat de Salamanca (ELE USAL), la universitat més antiga d’Espanya i la quarta més antiga d’Europa, compta amb un total de15 centres a tot el món, un d’ells a Barcelona. Des dels seus inicis, la seva especialitat ha sigut l’ensenyament de l’espanyol com a llengua estrangera. Actualment és un centre de referència per a aquelles persones que vulguin obtenir un diploma d’espanyol DELE.

Nacionalitat

Els diplomes d’espanyol DELE són títols oficials que atorga l’Institut Cervantes en nom del Ministeri d’Educació i Formació Professional. És també la titulació que necessiten les persones estrangeres per poder obtenir la nacionalitat espanyola.

Aquests estudiants provenen majoritàriament del Pakistan, l’Índia, les Filipines, el Regne Unit i països del continent africà. L’escola col·labora amb l’Institut Cervantes i actua com a centre examinador de 200 candidats en cada convocatòria aproximadament, el major nombre de tot Espanya. D’altra banda, l’escola també ofereix cursos intensius, semi-intensius i classes particulars d’anglès, català i aviat també coreà.

A més, aquest centre, amb seu a la capital catalana, ofereix cursos de formació de professors d’espanyol com a llengua estrangera. L’objectiu del curs és atorgar als futurs professors totes les eines necessàries per impartir una classe de manera adequada i coherent amb els principis establerts en el Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües i amb els continguts i paràmetres detallats en el Pla curricular de l’Institut Cervantes.

A causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i el confinament imposat durant els mesos de març, abril i maig, l’escola d’idiomes va adaptar les seves classes perquè els seus alumnes poguessin continuar assistint de manera online. De cara als pròxims mesos, el centre ha decidit continuar oferint el mateix format. Un altre dels punts forts de l’escola és la seva metodologia altament comunicativa que imparteix en classes amb grups reduïts, formats per sis persones com a màxim.

Notícies relacionades

Paral·lelament als seus cursos, ELE USAL Barcelona té conveni amb l’associació Erasmus Student Network (ESN), una de les organitzacions interdisciplinàries més grans d’Europa que té per objectiu ajudar i desenvolupar l’intercanvi d’estudiants. És per això que el centre ofereix un projecte d’immersió lingüística i cultural a Barcelona. Es tracta d’un programa que consisteix en 20 hores d’espanyol distribuïdes en tallers, tutories setmanals i diferents activitats culturals.

A més, també ofereix suport en el procés de sol·licitud per al visat i la possibilitat d’allotjar-se en apartaments compartits, residències d’estudiants i habitacions en cases familiars.