CITA A LA CAPITAL CATALANA

El futur industrial i la digitalització

Del 29 al 31 d'octubre, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà la tercera edició de la Barcelona Industry Week

Assistents a la passada edició de la Barcelona Industry Week.

Assistents a la passada edició de la Barcelona Industry Week.

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

Al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona tindrà lloc, del 29 al 31 d’octubre, la tercera edició de la Barcelona Industry Week que engloba set esdeveniments: IoT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World, AI & Cognitive Systems Forum, Industry From Needs to Solutions, MAX, Barcelona Cybersecurity Congress i Ayri11. Tots ells abordaran, des de diverses perspectives, com les tecnologies disruptives milloren els processos de fabricació i redueixen la seva empremta ambiental. L’esdevenimentreunirà 550 empreses expositores i 600 ponents en més de 400 sessions congressuals, conferències, tallers i taules rodones programades. En conjunt es preveu l’assistència d’uns  25.000 visitants professionals. L’objectiu d’aquestes sessions és promoure la innovació i impulsar la transformació digital de diferents sectors.

Dins d’aquesta intensa setmana, IoTSWC analitzarà els beneficis de la digitalització i les noves implicacions que s’obren en l’era de la connectivitat intel·ligent. Conjuntament amb IoTSWC, tindran lloc dos esdeveniments sobre blockchain i intel·ligència artificial, dues tecnologies que reinventen les capacitats de l’internet de les coses. Per la seva part, la quarta ediciód’Industry From Needs to Solutions, incorporarà una nova i interessant àrea expositiva de màquina eina que se sumarà als espais ja existents amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les empreses en l’era de la indústria 4.0. Finalment destacar que, després de l’èxit de la seva primera edició, Barcelona Cybersecurity Congress, estarà centrada en la ciberseguretat industrial, les solucions, el negoci i la governança.

La celebració d’aquest congrés resulta de gran interès en un moment en què el procés d’implantació de la digitalització i noves tecnologies en les empreses espanyoles és, segons assenyala l’informe Global Operations Study 2018 de PWC, el 68% de les nostres companyies industrials estan en un estadi de digitalització mitjà o baix i només un 32% se situen en un nivell avançat.

Empreses i experts mostren els últims avenços en connectivitat intel·ligent

La digitalització avança transformant les indústries i els sectors econòmics. Amb l’objectiu de proporcionar la màxima ajuda a les empreses en la implementació d’aquestes noves tecnologies, arriba una nova edició d’IoT Solutions World Congress (IoTSWC), un esdeveniment internacional que reunirà més de 350 expositors i que inclou un congrés amb 300 ponents que debatran els avantatges de la digitalització. Un debat necessari en un escenari que, segons previsions de McKinsey, les aplicacions IoT en la indústria manufacturera generaran entre 1,2 i 3,7 bilions de dòlars anualment el 2025. Gartner, per la seva part, estima que el 2020 hi haurà uns 26.000 milions de dispositius connectats.

Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium (IIC), IoTSWC es presenta coml’esdeveniment internacional més gran dedicat a l’internet industrial que, en aquesta edició, estrena una àrea específica denominada IoT Solutions, que busca donar visibilitat a start-ups amb productes i serveis basats en IoT, intel·ligència artificial o blockchain. Un altre dels atractius serà l’àrea de testbeds o bancs de proves per a demostracions en directe d’aplicacions d’internet industrial.

Eixos temàtics

Les gairebé 200 sessions del congrés s’estructuraran entorn de nou eixos temàtics: tecnologies facilitadores d’IoT, transport connectat, fabricació, energia i subministraments, sector salut, construcció i infraestructures, altres indústries, intel·ligència artificial i blockchain. Aquests dos últims tenen fòrums monogràfics propis: Blockchain Solutions World (BSW) i AI & Cognitive Systems Forum (AI & CS) amb l’objectiu d’aprofundir en aquestes tecnologies.

Entre els més de 300 ponents que hi participaran destaquen l’analista nord-americà Joe Barkai, que dissertarà sobre un món dominat per la intel·ligència artificial. També parlaran directius d’empreses com Hugo Boss, McLaren Technology Group, Airbus, Sanitas, Carrefour Group, Daimler Motors, Ibercaja, Roca, SNCF Réseau, Maersk GTD, o l’Aeroport de Brussel·les, entre altres, a més de representants de firmes tecnològiques com ABB, Dell, Ericsson, Google Cloud, Huawei, IBM, Hitachi, Microsoft, SAS, Wipro, Fiware, Honeywell, Amazon Web Services o Thingstream.

Estan previstes sessions amb dones líders, per abordar per què és crucial atreure i recolzar el lideratge femení en el IoT industrial.

S’obre la porta a nous sectors i quatre congressos

 Àrea d’exposicions a Industry From Needs to Solutions.

Industry From Needs to Solutions, el saló sobre indústria 4.0 que organitza Fira de Barcelona, amb la col·laboració del Consorci de la Zona Franca, ha anunciat un important creixement en la seva quarta edició a causa de la inclusió de nous sectors i a l’augment en oferta de coneixement. El certamen comptarà amb una zona expositiva que integrarà una representació d’empreses industrials i la celebració de quatre congressos. També disposarà d’un espai per al ‘networking’ entre empreses, junt amb una oferta de tallers i activitats. Amb l’objectiu de cobrir tota la cadena de valor i aportar solucions de fabricació intel·ligent, el saló compta amb set àrees en les quals s’integren sectors industrials com màquina eina, connectivitat i dades, impressió 3D, automatització i robòtica, motllos i matrius, nous, materials, i disseny i serveis. A part de la zona d’exposició, l’esdeveniment posarà especial èmfasi en el vessant del coneixement, i integrarà a la seva oferta fins a quatre congressos: Max, IN(3D)TALKS, Barcelona Cybersecurity Congress i Ayri11.

La principal novetat és Max, un certamen sobre manufactura avançada que se centrarà en els beneficis concrets que aporta aquesta tecnologia en els àmbits d’eficiència, producte, negoci i talent.

Els avenços de la fabricació additiva es visibilitzaran a través d’IN(3D)TALKS, on empreses usuàries d’aquesta tecnologia podran donar a conèixer els visitants com estan implantant la impressió 3D en diferents sectors.

Barcelona Cybersecurity Congress se centrarà en la ciberseguretat en l’àmbit industrial, les solucions, el negoci i la governança. Els ponents debatran sobre la implementació de solucions en un entorn multinúvol, protecció de dispositius mèdics o noves eines per prevenir els robatoris d’identitat.

Notícies relacionades

Ayri11, el congrés sobre automatització i robòtica industrial continuarà fomentant els vincles professionals entre empreses i joves talents del món universitari i la formació superior.

El B2B European Technology Buyers Programme organitzarà reunions entre expositors i compradors d’impressió additiva i fabricació avançada de sectors com l’automoció, aeronàutica, robòtica o salut.