ACS finalitza Kincardine el parc eòlic marí flotant més gran del món

Cobra, la filial del grup espanyol ha completat el projecte, un impressionant parc eòlic situat a prop de la costa sud-est d’Aberdeenshire (Escòcia)

ACS finalitza Kincardine el parc eòlic marí flotant més gran del món
2
Es llegeix en minuts

ACS ha culminat un dels seus grans projectes internacionals. Un parc eòlic marí a Escòcia que proveirà d’energia 55.000 llars.

Kincardine, el parc eòlic marí flotant més gran del món està sent desenvolupat per Kincardine Offshore Wind, subsidiària de propietat total de Pilot Offshore Renewables (POR), mentre que Cobra Wind, per la seva banda, és responsable de l’enginyeria, disseny, subministrament, construcció i posada en marxa del parc.

Consta d’una turbina Vestas de 2MW i 5 turbines Vestas de 9.5 MW, instal·lades a profunditats d’aigua entre els 60 i els 80 metres. Cadascuna de les cinc turbines està encapçalada per la República de l’arxipèlag Marshall (RMI) i construïda sota els estàndards d’ABS Class. ABS va treballar en estreta col·laboració amb l’RMI per determinar els requisits aplicables de l’OMI i va realitzar revisions com a Organització Reconeguda de l’RMI.

Les cinc fonamentacions eòliques flotants van ser fabricades pel consorci Navantia-Windar a Espanya i després transportades a Rotterdam (Països Baixos), on es van muntar les turbines eòliques sobre les fonamentacions. Després, les unitats van ser remolcades al lloc d’instal·lació i enganxades als seus respectius amarratges. Boskalis va ser la responsable del transport i la instal·lació de les turbines.

CIMIC, amplia la seva presència a Hong Kong, Austràlia i l’Índia.

El vicepresident sènior d’ABS per a ‘offshore’ global, Matthew Tremblay, va dir: «ABS és el líder mundial en la classificació de l’energia eòlica marina flotant, amb la nostra guia per a més de 80MW de turbines flotants ja instal·lades. «Aquest emocionant projecte demostra el potencial de les turbines flotants i estem segurs que tindran un paper cada vegada més destacat a exercir en el desenvolupament de l’energia sostenible arreu del món».

Notícies relacionades

El projecte té com a finalitat poder subministrar fins a 218 Gwh d’electricitat neta a l’any, en altres paraules, una producció més que suficient per proveir 55.000 llars escoceses. 

NÚMERO 1 AL MÓN

La prestigiosa revista especialitzada ‘Engineering News-Record’ (ENR) publica anualment el rànquing dels grups de construcció i enginyeria amb més volum negoci internacional del món. Una classificació que confirma la bona posició de les constructores espanyoles a l’exterior i que està liderada, per desè any consecutiu, per ACS. Amb una xifra de facturació total fora d’Espanya de 36.687 milions de dòlars (31.300 milions d’euros, que suposa més del 86% dels seus ingressos totals), la firma presidida per Florentino Pérez ocupa la primera posició. El segon lloc de la llista (amb 23.500 milions d’euros) l’ocupa Hochtief, la seva filial a Alemanya.

Temes:

ACS