IMPOSTOS AL DIA

Els contribuents catalans podrien estalviar-se més de 450 euros al seu esborrany de la renda 2019

Tan sols un 8% dels contribuents s'aplica les deduccions autonòmiques; això es tradueix en més de 9.000 milions d'euros no deduïts

TaxDown, una solució digital pionera a Espanya, comprova de manera gratuïta i ràpida si es pot millorar l'esborrany de la renda

couple

couple / "Pavel Vladychenko vk.com/altern" (Drobot Dean - stock.adobe.com)

4
Es llegeix en minuts
Lara Bau

Queda només un mes perquè acabi el termini de presentació de la renda 2019.  Revisar l’esborrany de la renda abans de presentar-lo hauria de ser una obligació, més que una opció, sobretot si es té en compte que, d’acord amb les dades de l’Agència Tributària i el Portal de Transparència del ciutadà, gairebé un 92% dels contribuents que presenta la seva declaració no s’aplica totes les deduccions que els corresponen.

A Catalunya, amb nou deduccions autonòmiques, no revisar l’esborrany o modificar-lo podria suposar no aplicar-se beneficis fiscals. Aquests poden canviar significativament el resultat de la declaració de renda; un usuari mitjà podria estalviar-se més de 450 euros. 

L’alternativa més econòmica i eficaç a l’esborrany, que garanteix que s’apliquen tots els avantatges fiscals als que es té de dret, és TaxDown. Consisteix en una eina digital i d’iniciativa privada i és col·laborador social d’Hisenda.

És una ‘app’ que va néixer amb l’objectiu d’oferir als contribuents una manera senzilla de fer la declaració per internet, amb pocs clics i de forma intel·ligent. A més, al darrere de TaxDown hi ha un equip d’experts fiscals que revisen cada declaració i et guien durant tot el procés.

Un assessor virtual personalitzat

Una de les particularitats de TaxDown, homologada per Hisenda, és que ofereix un servei d’assessoria digital en quatre senzills passos i en menys de 15 minuts. Tan sols és necessari:

  1. Validar les dades fiscals
  2. Contestar unes preguntes per aconseguir aplicar el màxim de reduccions possible
  3. Comprovar si s’ha millorat la renda respecte a l’esborrany
  4. I, finalment, confirmar la declaració. Així de fàcil.

Revisar i presentar és totalment gratis: TaxDown només cobra una tarifa fixa de 35 euros si aconsegueix millorar-te el resultat del teu esborrany en més d’aquesta quantitat. Durant els seus dos primers mesos de campanya, TaxDown s’ha consolidat com l’opció digital més rendible.

Aquesta ‘app’ intel·ligent que fa la renda sense errors i de la manera més favorable per al contribuent, ja ha estalviat més d’un milió d’euros als ciutadans espanyols que hi han confiat durant els dos primers mesos de la campanya.

Les deduccions a la família i a la vivenda

Deduccions com les relatives a la família i la vivenda, conformen el gruix del paquet autonòmic de Catalunya. D’aquesta forma, un català amb menys de 35 anys, una retribució màxima de 25.000 euros, 1 fill i que viu de lloguer, tindria com a resultat al seu esborrany de la renda proposat per Hisenda una devolució de 314 euros. 

Amb el càlcul de TaxDown, la seva devolució arribaria als 764 euros. Aquesta diferència de 450 euros rau en l’aplicació de les deduccions autonòmiques, que no es contemplen en la proposta d’hisenda i sí en la de TaxDown

Segons dades de l’Agència Tributària i el Portal de Transparència del ciutadà, gairebé sis milions d’espanyols confirma el seu esborrany d’Hisenda sense comprovar si li han aplicat, entre altres qüestions, les deduccions autonòmiques. Això es tradueix en més de 9.000 milions d’euros no deduïts.

L’avantatge de TaxDown està en el seu algoritme

El principal avantatge de TaxDown està en el seu algoritme, que creua les dades fiscals amb les dades personals i d’aquesta forma detecta totes les deduccions autonòmiques i estatals aplicables, que no estan reflectides, per defecte, a l’esborrany que proposa Hisenda. Aquest és el motiu principal pel qual la plataforma afavoreix l’estalvi i millora en un alt percentatge els resultats de l’esborrany per al contribuent.

La senzillesa i la rapidesa amb què el contribuent pot presentar la seva declaració és un altre dels punts forts del servei. A més, els assessors fiscals de TaxDown són al darrere de la plataforma per resoldre qualsevol problema. D’aquesta manera, qualsevol contribuent per compte d’altri i sense disposar de cap tipus de coneixement financer o fiscal pot realitzar de manera segura i fiable la seva declaració assegurant-se el màxim estalvi.

¿Com es fa la declaració amb TaxDown?

Com a col·laborador social de l’Agència Espanyola d’Administració Tributària, quan l’usuari es registra i introdueix les seves dades d’identificació fiscal (casella 505 de l’exercici 2018, identificació mitjançant Cl@ve PIN d’Hisenda o el número de referència), TaxDown obté la informació del contribuent directament de l’Agència Tributària.

L’usuari únicament ha de confirmar les seves dades i contestar una mitjana de nou preguntes senzilles sobre la seva situació fiscal, per a així poder aplicar totes les deduccions possibles que li corresponen. Uns segons després la plataforma oferirà el resultat del càlcul TaxDown i el del seu esborrany perquè el contribuent pugui comparar.

TaxDown ofereix precisió i seguretat, amb múltiples sistemes de detecció per minimitzar la possibilitat d’introduir dades errònies. Aquestes alarmes es deriven un equip d’experts fiscals de TaxDown, i informen de totes aquelles declaracions que mereixen ser revisades. Les comproven punt per punt de la declaració i les verifiquen. 

Sobre TaxDown

Notícies relacionades

TaxDown és la companyia espanyola que ha revolucionat l’assessoria fiscal, assegurant-se que tots els ciutadans recuperen els diners que els corresponen. TaxDown s’ha convertit en la plataforma digital de referència per a la gestió d’impostos personals, facilitant l’entesa dels drets i obligacions fiscals.

Amb un algoritme intel·ligent propi, realitza una anàlisi professional de la situació tributària del contribuent. Actualment està disponible per a usuaris que tributin a Espanya, a excepció del País Basc i Navarra.