Gest delator

La reacció d’Àngels Barceló i Helena Garcia Melero a l’avanç de les eleccions generals

  • ¿Per què Pedro Sánchez avança les eleccions? Quatre claus

La reacció d’Àngels Barceló i Helena Garcia Melero a l’avanç de les eleccions generals
2
Es llegeix en minuts

El president del Govern Pedro Sánchez ha sorprès tothom amb la forma en què ha reaccionat a l’enorme patacada del PSOE en les eleccions municipals i autonòmiques. El president del Govern ha decidit avançar diversos mesos les eleccions generals. S’esperaven al desembre, però finalment seran el 23 de juliol, ha anunciat aquest dilluns el líder socialista durant una compareixença sense preguntes des del palau de la Moncloa. 

«Seré breu i miraré de ser molt clar. Acabo de mantenir un despatx amb Sa Majestat el Rei en què he comunicat al cap de l’Estat la convocatòria d’un Consell de Ministres Extraordinari aquesta mateixa tarda per dissoldre les Corts i procedir a la convocatòria de les eleccions generals», ha començat Sánchez.

«La convocatòria formal de les eleccions apareixerà publicada aquest dimarts [dia 30] al Butlletí Oficial de l’Estat, per la qual cosa d’acord als terminis legals les eleccions generals, que estaven previstes per al desembre, seran el 23 de juliol», ha continuat.

Gest d’incredulitat

Ha sigut en aquest punt quan la periodista Àngels Barceló, directora del programa de ràdio ‘Hoy por Hoy’, a la cadena SER, no ha pogut evitar uns escarafalls i ha alçat els braços en un clar gest de fàstic que ve a significar «¡vinga ja!» mentre mussita alguna cosa tipus «¡òndia!» amb incredulitat.

Barceló ha sigut una de les moltes periodistes que ha cobert la jornada electoral d’aquest diumenge 28 de maig i que, després de poques hores de son, s’ha assegut al capdavant del programa per continuar narrant la política electoral.

«He pres aquesta decisió en vista dels resultats d’aquest diumenge. Magnífics presidents i alcaldes socialistes es veuran desplaçats amb una gestió impecable, malgrat que han vist incrementat el seu suport. Hi haurà noves majories del PP i Vox. El sentit del vot trasllada un missatge que va més enllà: crec necessari donar una resposta i sotmetre el nostre mandat a la voluntat popular», ha continuat Sánchez.

Però el gest de Barceló ha passat a la posteritat i s’ha convertit en viral: molts l’han compartit assenyalant que el gest d’incredulitat i fàstic de la periodista «ens representa».

@la_ser Cuando no has sortit d’una #campañaelectoral i t’assabentes que has d’entrar en una altra en ple #verano: la reacció d’Àngels Barceló que ens representa a tots #angelsbarcelo #pedrosanchez #elecciones #psoe #pp #podemos #vox #reaccion ♬ so original – cadena SER

Notícies relacionades

Una altra periodista que no ha pogut dissimular la seva sorpresa per la notícia ha sigut la també barcelonina Helena Garcia Melero. La presentadora de ‘Tot és mou’ (TV3) ha mostrat el seu estupor mentre els espectadors de la televisió pública catalana estaven veient el vídeo de la compareixença de Pedro Sánchez.

Posteriorment, la periodista ha dit que mirava a esquerra i dreta per veure la cara dels seus companys de programa, per si de cas algun d’ells reaccionava de forma natural a l’anunci, cosa que faria pensar que ella no sabia res, però que era una cosa que se sabia.