Broma a la comunitat

El cartell bromista al «veí que crida els gols del Madrid» després de la derrota contra el City de Guardiola

  • El City de Guardiola goleja el Madrid (4-0) i escenifica el canvi de monarquia a Europa

  • La queixa per la vida sexual d’una veïna deixa al descobert un engany amorós

El cartell bromista al «veí que crida els gols del Madrid» després de la derrota contra el City de Guardiola

Efe / David Rawcliffe

1
Es llegeix en minuts

El futbol ha demostrat al llarg de la història el seu poder per aixecar passions en milions de persones areu del món. No importa l’edat, el gènere, la nacionalitat o la classe social, el futbol té una capacitat única per unir les persones i despertar emocions intenses.

Perquè per molts, el futbol és molt més que un simple esport. És un llenguatge universal que transcendeix barreres culturals i lingüístiques. Des dels estadis plens d’espectadors fervents fins als partits improvisats al carrer als barris més humils, el futbol es converteix en una expressió d’identitat, orgull i pertinença.

El futbol és capaç de generar un sentit de comunitat i camaraderia entre els aficionats. Els colors de l’equip es converteixen en una mena de bandera que uneix les persones sota una mateixa passió. Els seguidors comparteixen emocions, alegries i tristeses al llarg de la temporada. Ja sigui a l’estadi, en un bar veient el partit o a casa, els aficionats es connecten i s’emocionen junts.

Rivalitat

Però precisament perquè els colors d’un equip uneixen persones diferents i de procedència diversa, també causen rivalitat entre aficionats de diferents equips. Per tothom és coneguda l’animadversió que hi ha a Espanya entre els aficionats del Barça i el Reial Madrid o del City i el United, els dos equips de Manchester (Regne Unit), per posar només dos exemples.

Notícies relacionades

I és precisament el partit que va enfrontar dos d’aquests –el Reial Madrid i el Manchester City– el que ha motivat un cartell en una, se suposa, escala de veïns. I és bastant probable que es tracti d’una de situada en alguna localitat catalana, ja que ha sigut tuitejat pel compte Líos de Vecinos, que sol penjar cartells més o menys graciosos en què queden patents els problemes entre els veïns d’una comunitat de vivendes.

En aquest cas, el cartell en qüestió va dirigit al «veí que crida els gols del Madrid com si visqués sol a la comunitat. ¿Va tot bé? Ahir a la nit no et vaig sentir...». En to d’humor, la persona que ha escrit la nota fa al·lusió a la derrota del Reial Madrid a mans del City (4-0).

Temes:

Futbol Mems