Polèmica musical

Quevedo, acusat de plagi per la seva nova cançó: les xarxes sentencien el cantant

L’artista canari ha canviat la tornada de ‘Punto G’ per evitar que el conflicte arribi a més

Quevedo, acusat de plagi per la seva nova cançó: les xarxes sentencien el cantant
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El novembre del 2022 Quevedo va treure la cançó ‘Punto G’, que ha sigut molt ben rebuda per part dels seus seguidors. El tema musical està inclòs en el seu primer àlbum d’estudi ‘Donde quiero estar’, que surt a la venda aquest divendres, 20 de gener.

L’artista canari es troba en el seu millor moment professional i se sent desconcertat després del gran èxit que ha tingut aquest últim any. «Tot i estar complint somnis, objectius i metes, de vegades no em dona temps a disfrutar-ho i posar-me’n d’altres. Gairebé no em dona temps a continuar somiant», va reconèixer al seu compte d’Instagram

Tanmateix, ‘Punto G’ ha estat involucrada en una desagradable polèmica després que el cantant Brytiago hagi acusat Quevedo de plagi d’un tema que ell va treure amb el mateix nom el 2016. L’artista va publicar a les seves xarxes socials que els últims 15 segons de ‘Punto G’ pertanyien a una cançó seva i que Quevedo en cap moment li havia demanat permís «per utilitzar el nom i la tornada», sinó que al seu lloc va rebutjar col·laborar amb ell «abans i després de treure la cançó». 

Com a resposta a aquestes acusacions, el cantant canari va assegurar que només mirava de fer un homenatge a Brytiago. «‘Punto G’ de Brytiago va ser un tema que em va marcar molt quan tenia 14 o 15 anys i vaig decidir fer-li un homenatge en aquest tema; simplement són 15 segons els que dura la referència. Que cadascú ho vegi com ho vulgui veure», va escriure l’artista a TikTok.

Davant la justificació, el porto-riqueny ha mostrat el seu disgust i assegura que les coses no són així i que no ha fet més que girar la història per quedar bé.

Notícies relacionades

«A part del tweet que vas fer en què acceptaves que vas utilitzar el tema sense permís... ¿En faràs un altre per explicar les coses com són o ho faig? A tu i al teu equip de treball se us van fer els acostaments per treballar i vau dir que no podíeu. Doncs, d’acord, no és obligatori gravar, jo no faig música així, però després treus el teu tema de ‘Punto G’. Vam parlar per ‘DM’ i per WhatsApp, et vaig invitar per tercera vegada a col·laborar en el meu disc i ¿què va passar? En vist, mai em vas contestar el missatge. M’utilitzes un clàssic meu de trap sense permís, jo no dic res, et torno a escriure per treballar i tu ni un missatge de resposta fos per posar l’excusa que fos... ¿Saps, d’això, com se’n diu? Respecte i ni tu ni el teu equip de treball teniu aquest codi. Recorda que jo no soc un artista d’un tema, jo tinc una trajectòria. Ah, i soc amo del meu, a mi no em fa falta cap percentatge d’un tema teu, pregunta a la teva gent què passa quan ets amo dels teus ‘masters’».

Quevedo no s’ha tornat a pronunciar, però, per evitar que el conflicte arribi a més, ha decidit canviar la tornada ‘plagiada’ i ha publicat a Spotify una nova versió de la cançó, cosa que no ha agradat gens als seus seguidors, ja que consideren que la primera versió és la bona i enganxosa.

Temes:

Spotify Youtube