Mural

Marge Simpson també es talla els cabells en solidaritat amb Mahsa Aminia

  • Protesta de la mare d’‘Els Simpson’ davant el consolat iranià a Milà

Andrea Fasani / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un mural creat per l’artista de carrer AleXsandro Palombo mostra Marge Simpson, l’abnegada mare d’‘Els Simpson’, tallant-se els seus peculiars cabells i amb el dit del mig elevat en solidaritat amb Mahsa Amini i en protesta contra el règim iranià.

El mural es va exhibir davant el consolat iranià a Milà. Amini, una dona iraniana de 22 anys, va ser arrestada a Teheran el 13 de setembre del 2022 per la policia moral, una unitat responsable de fer complir l’estricte codi de vestimenta de les dones de l’Iran. Va caure en coma sota custòdia policial i va ser declarada morta el 16 de setembre del 2022. 

Actrius, directores de cine, polítiques, empresàries i jutges espanyoles s’han sumat a la iniciativa internacional de tallar-se un floc de cabells en solidaritat amb les dones iranianes, a través de vídeos difosos a les xarxes socials, després de la mort de la jove Mahsa Amini.

Notícies relacionades

En un d’aquests apareixen més de 70 actrius i directores, com Penélope Cruz, Carmen Machi, Maribel Verdú, Alba Flores i Isabel Coixet reclamant amb el seu gest llibertat per a les dones iranianes que fa setmanes que protesten per la mort de Mahsa Amini en mans de la policia iraniana, que la va detenir per considerar que portava mal posat el vel islàmic.

En aquest mateix vídeo participen Aitana Sánchez Gijón, Carmen Maura, Malena Alterio, Alejandra Jiménez, Emma Suárez, Paz Vega, Marta Nieto, Amaia Salamanca, Kiti Manver, Ariadna Gil, Blanca Portillo, Petra Martínez, Marta Etura, Goya Toledo o Elvira Mínguez, junt amb directores com Carla Simón o Arantxa Echavarría.