Artefacte per dormir

Així és el pupitre-llit que els nens xinesos fan servir per a la migdiada, obligatòria en algunes escoles

Estrès, cansament i fins i tot depressió: el preu de no desconnectar durant les vacances

Així és el pupitre-llit que els nens xinesos fan servir per a la migdiada, obligatòria en algunes escoles
1
Es llegeix en minuts

Espanya és el país de la migdiada per excel·lència, tot i que n’hi ha d’altres que també han adoptat aquest costum pels seus múltiples beneficis. És el cas de la Xina, on moltes escoles tenen aquesta estoneta de dormir com una assignatura obligatòria. De fet, fins i tot han inventat un curiós pupitre-llit, que veurem a continuació.

La recomanació és fer una petita migdiada d’entre 20 i 30 minuts de durada. Això aporta beneficis com la reducció de l’estrès, de la pressió arterial i del ritme cardíac, i prevé possibles malalties cardiovasculars. Així mateix, allibera l’hormona del creixement, estimula el sistema immunològic i augmenta la capacitat d’aprenentatge de les persones.  

Notícies relacionades

La Xina sembla haver pres nota de tot això. En l’escola de primària Chunguang (Handan), per exemple, els nens descansen després del dinar en uns pupitres que es converteixen en llit.

Segons publica el mitjà xinès Sina, els docents d’aquest centre es van reunir amb els pares dels alumnes per buscar una alternativa perquè els nens no dormissin asseguts amb el cap sobre un coixí a la taula, que era el que anteriorment feien. Al final, van decidir comprar aquests nous pupitres plegables.