On Catalunya

Estiu en família

Aquestes són les millors platges per anar amb nens a Catalunya

Parcs aquàtics de Catalunya: llista completa amb tota l’oferta per a aquest estiu 2022

Aquestes són les millors platges per anar amb nens a Catalunya

Ajuntament de Calella

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estiu és un gran moment per passar temps en família, i un dels plans més útils és passar el dia a la platja. Catalunya té un litoral molt extens i ofereix una gran quantitat d’opcions per disfrutar del bany amb els més petits. Des d’EL PERIÓDICO hem realitzat una petita selecció d’algunes de les millors platges per anar-hi amb nens, tenint en compte el compliment d’una sèrie de requisits bàsics.

Així doncs, totes les opcions que els presentem a continuació són platges que disposen de bandera blava, un distintiu que garanteix que les platges compleixen una sèrie de condicions, tant ambientals com a nivell d’instal·lacions i serveis, com primers auxilis o accessos segurs.

Aquestes són nou de les millors platges de Catalunya per visitar amb nens, ordenades per províncies:

Barcelona

Platja del Baixador de Castelldefels (Baix Llobregat)

Situada al sud de Castelldefels, la platja del Baixador es tracta d’una platja de sorra fina amb una llarga tradició turística. Disposa d’una gran quantitat de serveis com lavabos i lavabos adaptats, bars, àrea de jocs infantils, porteries de futbol o xarxes de voleibol. 

Platja de Garbí de Calella (Maresme)

La platja de Garbí de Calella, a més de comptar amb la Bandera Blava, ha sigut guardonada amb la ‘Q’ de qualitat de l’ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola), que garanteix unes aigües netes i serveis a l’abast de tots. També és especialment interessant per anar amb nens per la poca profunditat de la seva costa i l’onatge moderat, i ofereix comoditats com lloguer de para-sols i hamaques. 

Platja de la Ribera de Sitges (el Garraf)

La platja de la Ribera de Sitges és una de les platges més cèntriques del municipi i, per tant, té tota mena de serveis, comerços i oferta gastronòmica a prop. A més d’altres serveis, disposa també de zona infantil i lloguer d’hamaques. Una bona opció per passar el dia i després fer un tomb pel nucli antic de Sitges.

Girona

Platja de la Mar Menuda de Tossa de Mar (la Selva)

Al bonic poble de Tossa de Mar trobem la platja de la Mar Menuda és perfecta per als més petits gràcies a la seva poca profunditat i tranquil·litat. Malgrat que no és gaire extensa, compta amb múltiples serveis i és un lloc popular entre els amants del submarinisme. Un lloc on no poden faltar les ulleres de busseig...

Platja d’Empuriabrava de Castelló d’Empúries (Alt Empordà)

La platja d’Empuriabrava es troba molt a prop de la marina residencial del municipi i els seus populars canals. Compta amb tota mena de serveis com parc infantil, pistes esportives, així com oferta gastronòmica i un llarg passeig marítim. 

Platja del Port de Llançà (Alt Empordà)

Aquesta platja de sorra gruixuda es caracteritza per tenir una mar del més tranquil·la, amb onatge gairebé inexistent. També compta amb tots els serveis necessaris, així com d’un parc infantil. Així mateix, a l’estiu ofereix activitats com ‘biblioplatja’ o lloguer de caiacs. A més, la platja del Port de Llançà està envoltada de bars, restaurants i gelateries situades al llarg del passeig marítim que l’envolta. Amb tot, resulta perfecta per passar un dia en família a la Costa Brava.

Tarragona

Platja de Tamarit d’Altafulla (Tarragonès)

La platja de Tamarit està aïllada i envoltada d’un bonic espai natural, amb el castell de Tamarit a un costat que posa la guinda al paisatge. La sorra és fina i l’aigua sol ser transparent i calmada. A més, té poca profunditat i facilita el bany amb nens. Compta, com les anteriors opcions, amb serveis com dutxes o socorrisme, i xiringuitos on prendre alguna cosa sense sortir de la sorra. 

Platja La Paella de Torredembarra (Tarragonès)

Notícies relacionades

La Platja de La Paella és la més àmplia de tot el municipi de Torredembarra. Compta amb unes aigües tranquil·les i poc profundes, idònies per al bany dels més petits. Ofereix serveis com àrea de gimnàstica, jocs infantils, patins d’aigua, para-sols i gandules, entre molts d’altres. 

Platja de l’Arenal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)

La platja de l’Arenal de l’Hospitalet de l’Infant és la més extensa de tota la seva franja litoral, amb més de dos quilòmetres de longitud de sorra. Compta, com les anteriors, amb tota mena de serveis com socorrisme, dutxes i xiringuitos. A més, ofereix la possibilitat de practicar esports nàutics com el windsurf i lloguer de piragües i patins aquàtics.