Judici final

Johnny Depp i Amber Heard: el veredicte final més esperat

  • Depp i Heard: radiografia d’un judici poqueria i les xacres socials que ha revelat

Johnny Depp i Amber Heard: el veredicte final més esperat

EPC

3
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jurat del judici contra Johnny Depp i Amber Heard ha reprès aquest dimarts les deliberacions, després d’un llarg cap de setmana per als expectants de saber la sentència del cas. Els set membres del jurat –cinc homes i dues dones– ja van començar a deliberar divendres, després de sis setmanes de procediments judicials a Fairfax, una petita ciutat de Virgínia pròxima a Washington i aquest dimarts decidiran el veredicte final.

A l’espera de la sentència, Depp va volar al Regne Unit diumenge i dilluns per assistir a dos concerts del cantant britànic Jeff Beck a Sheffield i Londres.

Judici televisat

El procés del judici entre les dues estrelles de Hollywood ha sigut gravat en directe per la televisió i ha resultat ser mediàtic. Les xarxes socials han embogit amb les declaracions dels dos actors i els usuaris han pres partit segons a qui creuen ells.

Així doncs, a la xarxa social TikTok també s’ha fet viral la recreació de declaracions de manera humorística, com per exemple quan Heard declarava que Depp la picava en una de les presumptes ocasions o la «mega Pint of Wine» o la grandíssima copa de vi que un dels advocats de Heard afirmava que Depp prenia –en relació amb els seus presumptes problemes amb l’alcohol–.

Fins i tot el mateix Elon Musk s’ha pronunciat sobre el judici mediàtic: «Tant de bo tots dos girin full. En els seus millors moments tots dos són increïbles».

Però el procés ha acabat donant una dura llum sobre la vida en comú dels dos actors.

Demanda i contrademanda

El protagonista de la saga «Pirates del Carib» ha demandat per difamació la seva exdona, que va escriure en un article publicat pel The Washington Post el 2018 que era «una figura pública que representa la violència domèstica», sense anomenar Johnny Depp. Així doncs ha reclamat 50 milions de dòlars per danys i perjudicis, dient que la columna va destruir la seva carrera i la seva reputació.

Amber Heard, que va aparèixer a la «Lliga de la Justícia» i «Aquaman», ha contraatacat i ha demanat el doble d’aquesta quantitat. L’actriu, de 36 anys, diu que va exercir el seu dret a la llibertat d’expressió a l’escriure la columna. Però segons ella, la denúncia de Johnny Depp és «inútil» i prolonga l’«abús i assetjament» al qual l’ha sotmès. També ha acusat un antic advocat de l’actor de difamar-la a l’afirmar a la premsa que les seves acusacions de violència domèstica eren «falses».

Així mateix, mentre Heard ha declarat que ha sigut una víctima de violència de gènere i abusada per Depp en múltiples ocasions amb violència física, Depp ha declarat que «mai ha fet ni faria mal a una dona». Els dos testimonis dels denunciants són contradictoris i la decisió final està en mans del jurat.

Procés del judici

Des de l’11 d’abril, el jurat ha escoltat desenes d’hores de testimonis i gravacions d’àudio i vídeo que han revelat els truculents detalls de la seva vida en comú, lluny del glamur de Hollywood, entre el 2011 i el 2016.

L’actriu va explicar que Johnny Depp es va convertir en un «monstre» sota la influència d’un còctel explosiu de drogues i alcohol i no va acudir a rehabilitació. Després d’una última discussió, en la qual suposadament Johnny Depp li va llançar un telèfon a la cara el maig del 2016, ella va sol·licitar el divorci per violència domèstica després de poc més d’un any de matrimoni.

Notícies relacionades

Però l’actor, de 58 anys, va dir que mai li va posar la mà a sobre a una dona i que, en canvi, va ser la seva dona la que va ser violenta. L’actor ja va perdre un primer cas de difamació a Londres el 2020, contra el diari ‘The Sun’, que l’havia anomenat «marit violent».

Tots dos actors afirmen haver perdut entre 40 i 50 milions de dòlars en honoraris des de la publicació de l’article.