Aparador de la moda

Kim Kardashian llueix el vestit original de Marilyn Monroe a la Met Gala

L’estrella es posa el vestit que va portar l’actriu quan va cantar el ‘Happy birthday, Mr. President’ a Kennedy

Kim Kardashian llueix el vestit original de Marilyn Monroe a la Met Gala

REUTERS / BRENDAN MCDERMID

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estrella dels ‘reality’ Kim Kardashian ha escollit el vestit d’or que Marilyn Monroe va lluir sis dècades enrere quan va ser contractada pel president John F. Kennedy entonant el ‘Happy birthday, Mr. President’ per a la Met Gala anual d’aquest dilluns.

Kardashian, que recollia els seus cabells rossos en un monyo ajustat, caminava cautelosament ficada dins el vestit acompanyada del seu nòvio i comediant Pete Davidson sobre l’alfombra vermella. Davidson va triar un vestit negre i ulleres de sol.

Set quilos menys

L’estrella de ‘The Kardashians’ va dir que va perdre més de set quilos en tres setmanes per poder portar el vestit icònic que Monroe es va posar 1962. «Va ser un repte», va dir Kardashian. «Va ser com un paper. Estava decidit a encaixar-hi».

En un tuit, la dona ha explicat que havia sigut un «honor» portar aquest vestit:

La Met Gala va tornar a la seva data tradicional del primer dilluns de maig, només vuit mesos després de l’esdeveniment postpandèmia organitzat el setembre de l’any passat.

L’esdeveniment, un recaptador de fons per al Museu Metropolità d’Art de Nova York, ha sigut batejat com els Oscars de la Costa Est. Als convidats de la d’aquest any se’ls va dir que es vestissin amb «glamur daurat».

Influències arquitectòniques

Blake Lively, copresidenta de la Met Gala, juntament amb el seu marit, l’actor Ryan Reynolds, va arribar amb un brillant vestit de Versace de bronze influït per la Gran Terminal Central de Nova York, l’Estàtua de la Llibertat i l’Empire State Building.

Alicia Keys, cantant d’‘Empire State of Mind’,  també va evocar Nova York amb un vestit de Ralph Lauren amb 200.000 cristalls disposats per semblar l’horitzó de la ciutat.

Jared Leto, que va protagonitzar la pel·lícula de l’any passat ‘House of Gucci’, hi va assistir amb el dissenyador de Gucci Alessandro Michele. La parella portava vestits de color marró idèntics i llaços d’arc vermell. Leto va descriure l’aspecte com a «doble problema daurat victorià».

Eilish, respectuosa amb el planeta

El músic Lizzo portava un vestit negre amb una jaqueta brodada d’or i una flauta d’or que tocava breument a l’alfombra vermella. Billie Eilish va aparèixer amb un vestit de Gucci de color verd clar que va dir que s’havia fet amb materials respectuosos amb el medi ambient.

Com de costum, moltes celebritats semblava que ignoressin el tema de la nit. La model Gigi Hadid portava un vestit amb un gran abric de puffy. La cantant Gwen Stefani va destacar amb un vestit de neó i groc ple de voltes.

Exposició de moda anual

La Met Gala marca l’obertura de l’exposició de moda anual a l’Institut Costume del museu. L’exposició d’aquest any, ‘In America: An Anthology of Fashion’, presenta una exposició en dues parts i se centra en la història del vestit americà.

L’excandidata presidencial Hillary Clinton va dir que hi assistia per primera vegada en 20 anys per celebrar l’esperit americà. El seu vestit va comptar amb un petit brodat dels noms de 60 dones americanes famoses, incloent l’abolicionista Harriet Tubman i Madeleine Albright, la secretària d’estat.

Un període fosc

L’alcalde de la ciutat de Nova York, Eric Adams, va portar una jaqueta d’esmòquing amb símbols del sistema de metro de Nova York i la «violència de la pistola» escrita a l’esquena. Va assenyalar les lluites econòmiques que moltes persones van experimentar durant l’Edat de Gilded de finals de 1800 i principis de 1900. «Malgrat que teníem grans invencions i una gran arquitectura... també era un període fosc», va advertir.

Notícies relacionades

Gabrielle Union portava un vestit de Versace de plata inspirat en Diahann Carroll. Una rosa vermella davant simbolitzava la sang vessada per persones de color que ajudaven a construir Amèrica, va dir.

L’actor i músic Janelle Monae va portar un vestit negre Ralph Lauren amb una caputxa de plata i ratlla negra que va descriure com «l’edat daurada del futur».