Torna la Superbowl de la moda

La gala MET estén la seva alfombra vermella per primera vegada als ‘influencers’ de la Generació Z

Després de dues edicions en blanc per culpa de la pandèmia, el gran esdeveniment social de Nova York torna el 13 de setembre amb novetats sense precedents

La gala MET estén la seva alfombra vermella per primera vegada als ‘influencers’ de la Generació Z

Andrew Kelly/REUTERS

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A menys de dues setmanes perquè tingui lloc la gala MET 2021, un dels esdeveniments més esperats del món de la moda, la gran cita social de Nova York, ja han transcendit novetats sense precedents de la pròxima edició, que se celebrarà al Museu d’Art Metropolità de Nova York (Met) sota la supervisió de la famosa editora de ‘Vogue’, Anna Wintour, el pròxim 13 de setembre. Tot i que la tradició mana que l’aquelarre de famosos vestits amb les seves millors i més extravagants gales es reuneixi el primer diumenge de maig, la pandèmia va avortar l’espectacle el 2020, i també la primavera passada, amb la qual cosa al final l’esdeveniment es farà coincidir amb el tancament de l’NYFW, la Fashion Week de la ciutat dels gratacels, que se celebra del 8 al 12 d’aquest mes. ¡No hi ha millor cloenda!

El mono per veure un espectacle tan ‘cool’ és màxim, per això els seus organitzadors no han volgut defraudar fent que la pròxima edició se superi i allotgi novetats fins ara mai vistes. Per començar, a l’aristocràcia d’actors, models, dissenyadors, artistes, músics i ‘beautiful people’ en general s’uniran per primera vegada aquest any tota una plèiade de nous talents sortits directament d’internet, com les ‘tiktokeres’ germanes Charli i Dixie D’Amelio o el maquillador Jeffree Star, els ‘youtubers’ Emma Chamberlain o James Charles, o la cantant Olivia Rodrigo, que se sumaran a altres joves amfitrions, com Timothée Chalamet, Billie Eilish, Amanda Gorman i Naomi Osaka, que no superen els 25 anys d’edat i que ja són ídols de la Generació Z en les seves respectives categories, això és, el cine, la música, la literatura i l’esport. 

Però no acaben aquí les novetats de la gala MET 2021, la temàtica de la qual se centrarà en la Independència dels Estats Units (i per tant s’espera que la majoria de ‘looks’ de l’alfombra vermella els firmin modistes nord-americans, com Ralph Lauren, Virgil Abloh, Tommy Hilfiger, Prabal Gurung, Tom Ford, LaQuan Smith i la firma Pyer Moss). Aquesta vegada hi haurà dues festes amb motiu del parell d’exposicions que allotjarà el Costume Institute del Met: ‘In America: a lexicon of fashion’, la mostra que s’inaugura el pròxim dia 13, i ‘In America: An Anthology of Fashion’, que no obrirà fins al 5 de maig del 2022 (totes dues podran visitar-se fins al 5 de setembre).

Llista de convidats reduïda

La llista de ‘celebrities’ convidades, zelosament guardada fins a gairebé l’últim moment, s’ha hagut de retallar per la pandèmia, i en lloc de les 600 habituals aquesta vegada seran 450, entre les quals no faltaran les que solen lluir els models més espectaculars, com Lady Gaga, Jennifer Lopez, Rihanna, Emily Ratajkowski, Camila Cabello o el clan Kardashian. Segons diverses fonts, allò de reduir l’aforament però convidar nous xitxarel·los que ho peten a les xarxes no hauria provat bé a alguns famosos amb solera que s’han quedat sense la invitació.

Ja va passar a l’última edició, la del 2019, que alguns van criticar la presència de ‘youtubers’ com James Charles o Liza Koshy. Anys enrere, no obstant, una pionera havia aplanat el camí: la primera ‘influencer’’ a aconseguir una invitació gràcies als seus milions de seguidors va ser Chiara Ferragni, el 2015, quan encara no era ni de lluny ambaixadora de tantes marques de luxe com ho és ara.

Notícies relacionades

En canvi, altres estrelles que sí que haurien sigut citades, com Sarah Jessica Parker, de plena actualitat per la tornada de ‘Sexe a Nova York’, i que tant adoren els dissenyadors, ja ha confirmat que aquest any no acudirà a lluir els seus drapets.

Els que finalment sí que han confirmat, com les models Gigi i Bella Hadid, actors com Jared Leto i Zendaya i cantants d’èxit com Beyoncé i Jay Z –que no hi acudeixen junts des del 2015– Harry Styles o, en representació espanyola, Rosalía, hauran de comptar amb la pauta vacunal completa així com no oblidar-se de portar al ‘clutch’ o a la butxaca de l’esmòquing una mascareta a joc. A més, aquesta edició comptarà amb un menú vegà per primera vegada en la seva història. Els plats a base de plantes els elaboraran 10 prestigiosos xefs de Nova York, com Emma Bengtsson (de l’Aquavit), Fabián von Hauske (Wildair) el pastisser Thomas Raquel (Le Bernardin).

Temes:

Moda TikTok