El carnaval més ‘cool’

L’alfombra vermella de la Met Gala 2022: aquests han sigut els millors vestits

7
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’aparador més important de la indústria de la moda no ha defraudat. La Met Gala 2022 no només ha tornat a celebrar-se el primer dilluns de maig, sinó que ja s’ha tret de sobre totes les restriccions per la pandèmia de les dues edicions anteriors per viure amb magnificència una festa tan extravagant com glamurosa. Per alguna cosa es coneix l’esdeveniment com els ‘Oscars de la moda’.

El sarau de Nova York on competeixen en estil i bellesa totes les estrelles del moment s’ha concebut aquesta vegada com la continuació de l’última edició, que es va celebrar al setembre, per glòria de la moda nord-americana: ‘In America: A Lexicon on Fashion’ era el lema. Ara tocava destapar la segona part de la mostra, ‘In America: An Anthology of Fashion’, per a la qual es va reclamar al més de mig miler de convidats un ‘dress code’ molt particular, basat en el ‘Gilded Glamour’, vaja, com el que llueix Louisa Jacobson, la filla petita de Meryl Streep en la recent sèrie d’època d’HBO ‘La edad dorada’.

Anna Wintour, copresidenta de l’esdeveniment també conegut com la ‘Superbowl de la moda’, segur que ha respirat tranquil·la, ja que gairebé tots els famosos han seguit l’etiqueta requerida. No hi ha hagut ni vestits làmpada, com aquell mític de Katy Perry, ni el model vermell amb una rèplica del seu cap sota el braç amb què es va passejar per l’alfombra vermella Jared Leto fa un parell d’edicions.

Notícies relacionades

Obediència màxima a la gran cap de la moda (i de ‘Vogue’). Calia encarnar la grandesa del Nova York de l’època compresa entre 1870 i 1890, i de les grans fortunes que van aixecar els més alts gratacels de Manhattan.

Glamur daurat a cabassos amb molt lluentó, aplics de pedreria, teixits metal·litzats i volums exagerats a l’escalinata del Metropolitan Museum de Nova York, on han destacat grans ‘looks’ com els de Blake Lively (una de les amfitriones de la gala), Sarah Jessica Parker (que va tornar al xou), Rosalía i Kim Kardashian; així com nous rostres que hi han assistit per primera vegada, com les seves germanes Khloé i Kourtney, i el cantant Bad Bunny.

Passin i vegin els 10 millors vestits de la Met Gala 2022

Blake Lively, d’Atelier Versace

Blake Lively, una de les coamfitriones d’aquesta Met Gala 2022 juntament amb el seu marit, el també intèrpret Ryan Reynolds, la cineasta Regina King i el productor de musicals Lin-Manuel Miranda, ha brillat per sobre d’altres estrelles. Ha sigut una de les primeres a trepitjar la ‘red carpet’ i ha posat el llistó molt i molt alt. La ‘Gossip Girl’ mai decep, i aquesta vegada amb el seu espectacular Versace 3 en 1, menys encara.

El disseny a mida amb tres capes, que l’han ajudat a desplegar tres joves, ha deixat sense paraules el públic, marcant un altre momentàs de la moda. La primera capa, un vestit d’estil bustier amb brodats; la segona, una sobrefaldilla amb llaçada a la cintura i gran volum en turquesa; per sobre, un llaç XXL en color salmó. Ella mateixa ha explicat que s’inspira en l’Empire State Building, l’estampat de la faldilla blava, al sostre de la Grand Central Station, i la seva tiara, a la corona de l’estàtua de la Llibertat. 

Rosalía, de Givenchy

Del braç del dissenyador Matthew Williams, la diva catalana ha arribat a la seva segona Met Gala. Si al setembre ho va fer amb un model impressionant d’un mantó de manila en vermell ara ho ha fet amb un al·lucinant Givenchy, el vestit d’època de tota una ¡Motomami! Un disseny ple d’incrustacions que combinava a la perfecció la temàtica glamur daurat amb l’estil urbà que ella porta per bandera (vegeu les seves ulleres de sol i una esquena descoberta amb una espina dorsal incrustada ascendent fins a les espatlles).

En color verd menta, amb tall sirena, volants al baix i mànigues bollades de gasa amb incrustacions, ha sigut un dels models més comentats de la festa.

Kim Kardashian, amb el vestit ‘Happy birthday’ de Marilyn

«Va viatjar custodiat per guàrdies i vaig haver de posar-me guants per emprovar-me’l», ha revelat Kim Kardashian a ‘Vogue’. La ‘celebrity’ ha arribat a la festa amb el seu nòvio, el comediant Pete Davidson, amb un monyo ros platí i amb el famós vestit amb qui, poc abans de morir, Marilyn Monroe va cantar el ‘Happy birthday’ a Kennedy. Donant-ho tot, com sempre.

«¿Què és el més nord-americà que se m’acut? Doncs Marilyn Monroe. Per a mi, el moment més Marilyn Monroe és aquest ‘look’», ha explicat la ‘influencer’, que ha hagut de perdre 7 quilos per posar-se aquest disseny històric basat en un esbós de Bob Mackie per al dissenyador de vestuari de Hollywood d’origen francès Jean-Louis. Un ‘naked dress’ que al seu dia va causar un gran enrenou.

Billie Eilish, de Gucci

Fidel als principis de la Generació Z, de la qual ella és far i guia, Billie Eilish ha acudit a la gala resplendent amb un vestidàs d’època de Gucci d’Alessandro Michele, confeccionat íntegrament amb materials reciclats. La sostenibilitat i la salvaguarda del medi ambient és una cosa que als joves els preocupa, i ella no és aliena a aquesta preocupació.

Un estilisme encotillat de ras ivori, completat amb una capa d’encaix verd i una faldilla ivori frunzida, i un polissó embuatat. «Volia ser el màxim d’ecològica», ha explicat la cantant de ‘Happier than ever’ durant la retransmissió de la festa. Va completar el seu ‘look’ amb sabates de plataforma beix realitzades amb materials vegans.

Katy Perry, d’Oscar de la Renta

Més mesurada que en altres ocasions, en què ha apostat més pel xou, i el divertiment, Katy Perry ha lluït fantàstica amb una creació d’Oscar de la Renta. Un vestit en blanc i negre, amb escot ‘off shoulder’ i llarga cua, pura serena bellesa.

La compositora nord-americana li ha sabut donar el toc distingit amb moltes transparències i gases negres.

Sarah Jessica Parker, de Christopher John Rogers 

Experta en estil i en els ‘Oscar de la moda’, l’actriu de ‘Sexe a Nova York’ sempre segueix al peu de la lletra el ‘dress code’. Aquesta vegada Sarah Jessica Parker l’ha tornat a clavar amb un model de Christopher John Rogers, que, a més, tenia missatge, ja que ha volgut retre homenatge a la figura d’Elizabeth Hobbs Keckley, una modista negra de finals del segle XIX poc coneguda pel gran públic. Carrie Bradshaw està atenta a tot.

Dakota Johnson, de Gucci

Com Blake Lively, Dakota Johnson també ha volgut jugar al joc dels vestits convertibles, una cosa bastant usual a l’alfombra vermella de la Met Gala. En el seu cas, ho ha fet amb un disseny 2-1 de la seva firma fetitxe, Gucci.

La nòvia de Chris Martin ha fet la seva aparició enfundada en un batí de vellut XL que deixava entreveure el seu veritable ‘look’: una brillant granota d’encaix transparent en color negre que li anava com un guant. Com a ornaments s’ha permès uns serrells de ‘pailettes’.

Manu Ríos, de Moschino

El joveníssim actor Manu Ríos, que dona vida en la sèrie ‘Elite’ (Netflix) a Patrick, ha sigut un dels debutants en aquesta Met Gala 2022. La promesa internacional de la interpretació i un dels rostres més demandats de les marques de moda ha format part de l’esquadró d’acompanyants de Jeremy Scott, director creatiu de Moschino, i la firma que l’ha vestit per a l’ocasió.

L’actor ha lluït un esmòquing negre amb jaqueta creuada i solapa en punta de llança, de les més elegants. La seva elecció no és fútil, ja que enmig d’aquell període daurat que va de 1870 a 1891 va néixer l’esmòquing

Bad Bunny, de Burberry

El també debutant Bad Bunny ha arribat a la festa amb ganes de cridar l’atenció (una cosa habitual en la seva manera de vestir). El porto-riqueny s’ha presentat amb un vestit amb clares referències a la icònica gavardina de Burberry en color beix.

A més de les mànigues bollades (un estil molt de moda en els vestits femenins de finals del segle XIX), l’intèrpret de ‘Yonaguni’ li va posar el mateix complement escollit per altres convidats a la gala, com Blake Lively i la mateixa Anna Wintour: una tiara. Sens dubte, l’accessori insígnia d’aquesta alfombra vermella.

Riz Ahmed, de 4S Designs

L’actor londinenc d’ascendència pakistanesa de ‘Sound of Metal’ ha capgirat el concepte del glamur de l’Edat d’Or, per rendir homenatge no a les classes acabalades de l’època, sinó als obrers immigrants que van construir Manhattan al segle XIX. L’activista Riz Ahmed ha optat per un conjunt que evoca els obrers que van aixecar l’Empire State.

Ha arribat a l’alfombra vermella amb un senzill conjunt en blau marí, de pantalons i camisa, amb samarreta interior a la vista, i botes per anar a treballar. Es tracta d’un ‘look’ d’Angelo Urrutia, el dissenyador salvadorenc director creatiu de la firma 4S Designs, especialitzada en peces de treball.

Aquí pots veure la galeria amb més vestits de la Met Gala