Desfilades icòniques

Carnestoltes de Sitges 2022: Horari i recorregut de la rua

  • ¿Quan se celebra el Carnestoltes 2022? Aquestes són les dates i el calendari

  • Horaris i trajectes de les rues de Barcelona

Carnestoltes de Sitges 2022: Horari i recorregut de la rua
1
Es llegeix en minuts

Sitges es prepara per al retorn del Carnaval als carrers. L’espera aquesta vegada s’ha fet més llarga de l’habitual, ja que les rues van ser cancel·lades l’any passat per culpa del coronavirus.

Per al retorn de les famoses celebracions s’han programat una gran varietat d’activitats repartides al llarg de la setmana, entre les quals destaquen dos actes per sobre de la resta: La Rua de la Disbauxa i la Rua de l’Extermini, les dues desfilades més emblemàtiques. Aquest any està previst que totes dues congreguin 1.300 participants i 34 carrosses amb inscripcions limitades per motiu de la covid-19, segons informa l’Ajuntament de Sitges.

La Rua de la Disbauxa

El diumenge 27 se celebrarà la primera cita multitudinària del Carnaval de Sitges. Sense anar més lluny, l’Administració local va xifrar la participació de la Rua de la Disbauxa del 2020 –l’última edició amb normalitat– en 2.200 persones i 43 carrosses.

Aquest any la rua s’iniciarà a les 19 hores a l’avinguda Sofia. A mesura que avancin les carrosses, els participants vorejaran el mar passant pel passeig de la Ribera fins a la plaça de la Fragata. Després la rua tornarà al passeig i travessarà el carrer Bassa Rodona i la plaça Pou Vedre. El recorregut finalitzarà al carrer Espalter al voltant de les 22 hores.

S’ha de destacar també que el mateix diumenge a les 12 hores se celebrarà la modalitat infantil, que tindrà un trajecte similar: acabarà a la plaça Pou Vedre sense arribar al carrer Espalter.

La Rua de l’Extermini

La Rua de l’ExterminiLa segona data que cal marcar en vermell al calendari del Carnestoltes sitgetà és el dimarts 1 de març. Se celebra la Rua de l’Extermini, prèvia a l’enterrament del rei Carnestoltes l’endemà.

Notícies relacionades

La ruta serà exactament la mateixa que la prevista per a la desfilada de diumenge, amb inici a l’avinguda Sofía i tancament al carrer Espalter. L’horari també serà el mateix, ja que està previst que ocupi des de les 19 hores fins a les 22 hores de dimarts.

Respecte a la rua per a infants, tant el trajecte com l’horari també seran iguals als de la desfilada infantil Rua de la Disbauxa.

Temes:

Sitges Carnaval