Tornada als carrers

¿Quan se celebra el Carnaval de Sitges aquest any?

  • ¿En quines dates se celebra el carnaval aquest any?

undefined15396665 sitges 06 03 2011 el carnaval  rua de la disbauxa  foto edwi200915222121

undefined15396665 sitges 06 03 2011 el carnaval rua de la disbauxa foto edwi200915222121

1
Es llegeix en minuts

Quan arriba el carnaval a la ciutat de Sitges, els carrers s’omplen de color. El carnaval de la localitat catalana és reconegut per les seves espectaculars disfresses, l’originalitat de les seves carrosses i les multitudinàries rues que recorren la població.

Es tracta, a més, d’un carnaval amb molta tradició. Aquest any se celebra el 150è aniversari de la Societat Recreativa El Retiro, una de les entitats històriques que promouen l’oci de la ciutat des del segle XIX i que no va poder celebrar la fita en l’edició de l’any passat per les limitacions de la covid-19.

A causa de la situació sanitària, l’últim carnaval es va haver de portar a terme sense les famoses rues. Els esdeveniments multitudinaris es van haver de cancel·lar i el programa de festes va presentar alternatives virtuals per mirar de salvar les celebracions sense aglomeracions.

Un carnaval com els de sempre

Les celebracions de l’edició del 2022 tornaran a portar els actes als carrers. En aquest sentit, l’ajuntament ha assegurat que es respectaran les mesures sanitàries i s’han adaptat els recorreguts per passar per espais més amples. Els actes festius començaran el dijous 24 de febrer i finalitzaran el dimecres 2 de març.

Notícies relacionades

Dijous Gras donarà el tret de sortida a les festes amb l’arribada a la ciutat del rei Carnestoltes, que realitzarà el seu tradicional pregó. Entre els actes més destacats de la setmana hi ha:

  • Rua de la Disbauxa: 27 de febrer

  • Rua de l’Extermini: 1 de març

Dimecres de Cendra es posarà el punt final a les celebracions sitgetanes amb l’enterrament del rei del carnaval, Carnestoltes.

Temes:

Sitges Carnaval