Aquestes són les dates en què se celebra el Carnaval 2022

  • Cinc idees originals per disfressar-se en parella

  • Consulta el calendari laboral d’Espanya el 2022

  • Consulta el calendari laboral de Catalunya per a aquest any 2022

Aquestes són les dates en què se celebra el Carnaval 2022
2
Es llegeix en minuts
Valerio Seoane

L’any passat, el Carnaval es va haver de cancel·lar per la pandèmia de covid. I aquest any, la variant òmicron ha obligat a cancel·lar o ajornar la festa a moltes localitats. Això és el que ha passar, per exemple, a Santa Coloma de Gramenet, que ha suspès la rua d’aquest any.

A l’espera de la decisió que puguin prendre les autoritats locals segons avancin els esdeveniments, les dates dels Carnavals d’aquest any cauen entre el dijous 24 de febrer i el dimecres 2 de març.

Aquestes són les dates al detall:

  • Dijous Gras (Dijous Gras a Catalunya): 24 de febrer

  • Divendres de Carnaval: 25 de febrer

  • Dissabte de Carnaval: 26 de febrer

  • Diumenge de Carnaval: 27 de febrer

  • Dilluns de Carnaval: 28 de febrer

  • Dimarts de Carnaval: 1 de març

  • Dimecres de Cendra: 2 de març

Carnaval de Cadis 2022

Algunes ciutats que viuen especialment els Carnavals solen ampliar aquestes dates com, per exemple, Cadis i Las Palmas. L’Ajuntament de Cadis comunicava el mes de setembre passat la decisió d’ajornar el Carnaval del 2022 al mes de juny i traslladar l’inici del Concurs Oficial d’Agrupacions Carnavalesques (COAC) poc després de Setmana Santa, en un intent que la situació epidemiològica a Andalusia a causa de la covid es trobi molt més controlada en aquestes dates i evitar així una possible nova cancel·lació de les festes. El Carnaval al carrer començarà el 10 de juny i es prolongarà fins al 19 de juny.

Carnavals a Catalunya

A Catalunya, els Carnavals més importants són els de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Torelló. En tots aquests municipis es manté, de moment, la celebració del Carnaval amb les seves conegudes rues que omplen de color i humor els seus carrers.  En qualsevol cas, les autoritats locals han recordat que s’hauran d’extremar i mantenir mesures de protecció individual i col·lectiva per evitar generar riscos de propagació del virus.

Dates a partir del calendari lunar

Notícies relacionades

Les dates del Carnaval es fixen a partir de laSetmana Santa, que ve determinada pel calendari lunar. El diumenge posterior a la primera lluna plena després de l’inici de la primavera en l’hemisferi nord és el Diumenge de Pasqua (o de Resurrecció), que aquest any és el 4 d’abril.

La Setmana Santa està precedida pels 40 dies de la Quaresma, entre Dimecres de Cendra, que aquest any és el 2 de març, i Dijous Sant, el 14 d’abril (els diumenges no s’hi inclouen). I just abans se celebra el Carnaval.