Assajant a l’estudi

Abba s’estrena a TikTok per celebrar que torna avui 39 anys després

El grup que aquesta tarda oferirà un «‘livestream’ històric», ha pujat diversos vídeos tocant al piano clàssics com ‘Dancing Queen’ o ‘Chiquitita’

  • El mític quartet suec, que prepara un espectacle amb hologrames, presenta aquest dijous cinc noves cançons 

Abba s’estrena a TikTok per celebrar que torna avui 39 anys després

AFP / ADRIAN DENNIS

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Poc abans d’estrenar nova música després de 39 anys, Abba s’ha obert un compte a TikTok per escalfar motors. En només tres dies el perfil ja suma més de mig milió de seguidors, que han pogut disfrutar els seus primers vídeos, com el que inaugura la pàgina, una versió a piano del seu clàssic ‘Dancing Queen’. En un altre de curt es pot veure Benny Andersson tocar uns compassos de ‘Chiquitita’, i, a més, el grup ha pujat una de les seves actuacions clàssiques i un ‘tour’ per l’estudi on s’han tornat a crear les cinc noves cançons que aquest dijous, 2 de setembre, veuran la llum. Com a part de la seva tornada triomfal, a més, pròximament presentaran l’espectacle ‘Abba Voyage’, en què els integrants del grup actuaran en forma d’holograma.

@abbaABBA now on TikTok. Join us! ##abba♬ Dancing Queen – ABBA

El seu primer vídeo de TikTok ha arrasat i està a punt d’arribar als 7 milions de visites. A més, els usuaris han continuat homenatjant Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog i Anni-Frid Lyngstad pujant més vídeos recordant les seves cançons amb el ‘hashtag’ #ABBA. Entre els fans també hi ha famosos, com Kylie Minogue, que s’ha gravat cantant ‘Super Trouper’ mentre treu d’un maletí amb el nom i les cares del grup tot el marxandatge de l’època que té, com cassets i entrades.

@kylieminogue##ABBA♬ original sound – Kylie Minogue

«Gràcies per esperar, el viatge és a punt començar», van anunciar els avui components septuagenaris a les xarxes socials la setmana passada.

«‘Livestream’ històric»

Abba ha promès per avui un «‘livestream’ històric» a les 17.45 hora del Regne Unit (16.45 h GMT), que es podrà seguir a través de Youtube

A aquella hora, la discogràfica Polydor organitza un esdeveniment amb la premsa a Londres per revelar «diverses sorpreses», els detalls de les quals els organitzadors no van voler avançar i es van limitar a assegurar que «valdran la pena». Segons alguns mitjans, se celebrarà un altre esdeveniment al Central Park de Nova York.

‘Abba-tars’

Segons el diari sensacionalista britànic ‘The Sun’, s’anunciaran noves cançons i una sèrie d’espectacles que celebraran temes clàssics mitjançant hologrames: cançons com ‘Dancing Queen’, ‘Money, Money, Money’ i ‘Waterloo’ seria interpretades pels ‘Abba-tars’, és a dir, avatars dels components del grup quan eren joves.

L’espectacle podria veure’s a partir del maig que ve en un teatre de Londres, segons el rotatiu.

Els quatre membres d’ABBA –anagrama dels seus noms de pila– superen ara els 70 anys: Anni-Frid Lyngstad en té 75; Agnetha Fältskog, 71; Björn Ulvaeus, 76, i Benny Andersson, 74.

Des del seu últim àlbum d’estudi el 1981 i la seva dissolució el 1982, el llegendari grup de pop suec amb desenes de milions de discos venuts no ha publicat cap material nou.

Però la seva separació va trencar el cor d’incomptables fans, la flama dels quals mai es va apagar: el seu àlbum de grans èxits publicat el 1992, ‘ABBA Gold’, es va convertir en un dels discos més venuts del món.

Després, el musical ‘Mamma Mia’ i les pel·lícules basades en ell –protagonitzades per Meryl Streep i Colin Firth– van atraure nous seguidors que ni tan sols havien nascut durant els seus anys de glòria a la dècada de 1970.

«Nova música aquest any»

El 27 d’abril del 2018, els components del grup van anunciar que havien tornat a l’estudi per primera vegada en gairebé quatre dècades. Es van gravar dues cançons: una titulada ‘I Still Have Faith in You’ i l’altra ‘Don’t Shut Me Down’.

Però la promesa de publicar nous temes –des d’aleshores els membres d’ABBA han al·ludit en entrevistes fins a cinc cançons– es va anar posposant.

I llavors va arribar la pandèmia de la Covid-19 per aigualir la festa. Björn Ulvaeus va assegurar recentment que hi hauria nou material abans de finals del 2021. «Hi haurà nova música aquest any, això és segur; no es tracta de si podria passar, sinó que passarà», va declarar al maig al diari australià ‘The Herald Sun’.

També fa anys que el grup promet una gira d’hologrames.

Tot i que tots han seguit carreres en solitari més o menys actives, els quatre escandinaus van portar una vida essencialment discreta des de la separació del grup, poc després que Fältskog i Ulvaeus, i Andersson i Lyngstad –que era parella en la vida real– es divorciessin.

Notícies relacionades

Els quatre es van conèixer a finals dels anys 60 i van començar a tenir un èxit mundial després del triomf a Eurovisió el 1974 amb el seu primer èxit ‘Waterloo’.

Una prova que el grup ha assolit l’estatus de culte és que ‘ABBA Gold’ es va convertir al juliol en el primer disc a mantenir-se a les llistes dels més venuts del Regne Unit durant mil setmanes.

Temes:

TikTok