Pena suspesa

Angela Dobrowolski, exdona de Mainat, accepta una condemna de 17 mesos de presó

  • L’exdona de Mainat reconeix els delictes i accepta una condemna de 17 mesos de presó

  • La condemna queda suspesa a condició que no cometi cap delicte i que no trenqui l’ordre d’allunyament de Mainat

exmainat-t

exmainat-t

1
Es llegeix en minuts

L’exparella del productor de televisió Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, ha acceptat la condemna de 17 mesos de presó per violació de domicili i per un delicte continuat de trencament de mesura cautelar –set i deu mesos respectivament per cada un dels dos delictes– a l’intentar entrar a la casa de Mainat a Barcelona aquest gener, a més de no respectar l’ordre d’allunyament que el jutge li havia imposat. En la sentència de conformitat, consultada per Europa Press, Dobrowolski ha acceptat una condemna de 17 de mesos de presó, no obstant, l’execució de la pena acordada en la mateixa queda suspesa dos anys si la processada no torna a ser condemnada per cap altre delicte.

Els fets

Els fetsLa sentència del tribunal del jurat considera provat que Dobrowolski es va saltar l’ordre d’allunyament quan el 4 de gener va escalar fins a la terrassa de la casa de Mainat, «sent sorpresa pels veïns», que van avisar la policia. Dobrowolski segueix investigada i en llibertat provisional per presumptament voler intentar matar Mainat injectant-li insulina, sent conscient que és diabètic.

Notícies relacionades

Dijous, arran d’aquesta sentència ferma, la defensa de l’acusada va sol·licitar al jutjat d’instrucció 32 de Barcelona la posada en llibertat de Dobrowolski, ja que els motius pels quals va ingressar a la presó són els jutjats i condemnats en aquesta sentència de conformitat.

Denúncies creuades

En paral·lel, el Jutjat de Violència sobre la Dona número 5 de Barcelona ha arxivat les causes creuades per denúncies entre tots dos: Dobrowolski havia iniciat contra Mainat procediments penals per coaccions, descobriment i revelació de secrets; i ell l’havia denunciat per agressió, i la causa també està arxivada.