«no em vaig casar per interès»

Ángela Dobrowolski: «No vaig intentar assassinar Mainat»

«Al despertar, em va pegar i va acusar d'assassinat els sanitaris», va afirmar a Cuatro

exmainat-t

exmainat-t

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ángela Dobrowolski, la dona de Josep Maria Mainat acusada d’haver intentat assassinar el productor televisiu, ha trencat el silenci. L’alemanya es va treure ahir a la nit la perruca (literalment) i es va mostrar per primera vegada a cara descoberta a la televisió, on va concedir una entrevista al programa de Cuatro ‘En el punto de mira’,on va defensar la seva innocència en el cas, pel qual haurà de declarar aquest mateix diumenge.

«Aquest és el meu gran ‘destape’», va començar, sarcàstica Dobrowoski, al treure’s les seves ja famoses ulleres de sol i la seva perruca negra per deixar al descobert la cara i els cabells rossos, recollits en una cua. «Tants anys junts se m’ha enganxat alguna cosa del seu do televisiu», va arribar a confessar mirant directament a la càmera i adreçant-se al seu marit i pare dels seus dos fills, de 8 i 4 anys. 

La protagonista d’‘En el punto de mira’ va recordar la seva solitud a l’arribar a Barcelona amb 24 anys i com va conèixer el productor al cap de poc temps, quan va fer pràctiques en una agència de models a la qual anaven moltes persones de la televisió. «No em vaig casar per interès», va recalcar, afegint que «mai hi va haver regals materials esplèndids. Jo em vaig adaptar al seu estil de vida. Portàvem una vida tranquil·la».

«Venjatiu i abusiu»

Després de definir Mainat com a«fred, controlador, calculador, venjatiu i abusiu», va respondre taxativa la pregunta del periodista sobre si va voler acabar amb la vida del seu marit amb una sobredosi d’insulina: «No l’he intentat assassinar». També va revelar quan va començar a torçar-se el seu matrimoni: «Es va assabentar que li vaig ser infidel. Vaig voler salvar el meu matrimoni però a casa no van millorar les coses, sinó que van empitjorar».

La dona va intentar justificar per què les càmeres de seguretat del domicili de Mainat la van gravar obrint la nevera en tantes ocasions la nit en què, suposadament, va intentar assassinar el seu marit: «Qualsevol persona que viu amb mi et dirà que anar 13 vegades a la nevera és un número baix per a mi. Quan faig l’esforç de quedar-me a casa estic desequilibrada i ho compenso amb coses dolces. No hi ha sucre a casa perquè és diabètic. És una denúncia vergonyosa, d’un marit que vol separar-se».

Notícies relacionades

L’Ángela va explicar com va actuar la nit dels fets: «Aquella nit li vaig injectar quatre dosis, dues d’hormona de creixement, una de testosterona i una altra d’absenta. Quan ell es troba malament, li prenc el sucre. Aquella nit, dues vegades abans de trucar al metge. En la primera és normal. Me’n despreocupo perquè el sento roncar. El tercer mesurament és poc abans de trucar al metge, quan el valor no és normal. No sento roncs sinó sorolls que no he sentit mai. Ell està blanc, sota els ulls té cercles negres. Va ser un ‘xoc’ i vaig trucar al metge. El que es va dir que vaig retardar la trucada és absolutament fals. El meu marit, en estat comatós, va difondre una informació que li havia injectat insulina. Al despertar-se del coma em va pegar. També va acusar d’intent d’assassinat els treballadors de l’UVI. I la denúncia és del seu fill Pol. És una cosa rara».

I va bolcar més acusacions contra el seu encara marit: «Quan comencen els seus problemes d’audició es trenca la comunicació. Era distant, fred i va començar l’abús psicològic, emocional i físic, humiliacions públiques. La meva infidelitat ha canviat moltes coses, però no era causa del nostre problema, sinó conseqüència».