Que no pari la festa

Les estrelles mundials de la música aposten pel ‘livestream’ per Cap d’Any

· Kiss, David Guetta, BTS i fins i tot Youtube oferiran concerts la nit de Cap d’Any

· La tecnologia serà un element clau

Les estrelles mundials de la música aposten pel ‘livestream’ per Cap d’Any
4
Es llegeix en minuts

Tot i que la pandèmia impedeixi organitzar concerts multitudinaris, les grans estrelles de la música es neguen a perdre el contacte amb els seus fans. Per això molts artistes apostaran per fer concerts d’Any Nou en ‘livestream’. Icones de tots els gèneres com Kiss, David Guetta, BTS i Dua Lipa oferiran una immensa quantitat d’opcions a qui tingui ganes de festa malgrat les restriccions.

El compositor Jean-Michel Jarre serà pioner amb un concert a la catedral de Notre-Dame de París. En una aliança amb l’empresa VRrOOm, Jarre actuarà a ‘Welcome to the Other Side’, un concert gratuït que pretén celebrar l’Any Nou d’una manera futurista i festiva. El compositor actuarà en directe des d’un estudi pròxim a la catedral, mentre que serà un avatar virtual de Jarre qui dirigirà la festa des de dins de Notre-Dame.

Segons l’organització, «aquest concert pretén enviar un missatge d’esperança per al 2021. Des de Notre-Dame, un símbol de la força i del Patrimoni Mundial que ens uneix». L’esdeveniment, patrocinat per la Unesco, serà el dia de Cap d’Any a les 23.15 hores, durarà 45 minuts i es podrà seguir des de diferents plataformes de realitat virtual i a través de serveis clàssics com Youtube.

Com l’actual líder de la llista de la DJ Mag, la revista de música electrònica del món, David Guetta, que no podia fallar a la cita amb el comiat de l’any. El compatriota de Jean-Michel Jarre actuarà també des de París en un nou concert de la seva sèrie ‘United at Home’, uns concerts que Guetta ha fet des del començament de la pandèmia per recaptar fons en la lluita contra el coronavirus. El famós ‘dj’ actuarà aquesta vegada des del seu país en benefici de l’Unicef i Les Restos du Coeur, organització francesa que es dedica a repartir menjar als més necessitats. ‘United at Home’ ja ha aconseguit recaptar més d’un milió d’euros, i els concerts de Guetta a Miami i Nova York van generar 50 milions de visites.

El mateix Guetta ha dit que l’espectacle serà transmès «des d’un dels llocs més màgics de París», que serà revelat la mateixa nit de Cap d’Any i promet que serà impressionant. El xou serà gravat en 4K Ultra HD i començarà quinze minuts abans de la mitjanit.

La febre del K-Pop també serà present la nit de Cap d’Any. El segell discogràfic de Corea del Sud, Big Hit Entertainment organitzarà un xou als afores de Seül que es podrà seguir en directe per tot el món, un concert d’Any Nou que ajuntarà les estrelles més grans d’aquest gènere. El cartell de l’esdeveniment està encapçalat per BTS i també compta amb GFriend, NU’EST i Lee Hyun entre d’altres. A dos quarts de dues de la matinada del primer dia del 2021 es podrà seguir aquest concert des d’Espanya. Per poder accedir a aquesta festa del K-Pop cal adquirir una entrada dels diferents packs que hi ha a través de la Weverse Shop App.

L’opció més rockera per al Cap d’Any vindrà per part del grup de hard-rock Kiss, amb un ‘livestream’ des de Dubai que promet ser un espectacle immens, ple de pirotècnica. A les sis de la tarda començarà el prexou en directe des de la ciutat dels Emirats Àrabs, i el grup adverteix que ‘Kiss 2020 Goodbye’ serà ‘the biggest & baddest event’, és a dir, l’esdeveniment més gran i més gamberro. El preu de les entrades van des dels 32 euros de la més simple fins als 817 de la més cara i completa, que inclou una gran quantitat de marxandatge i opcions de visualització per al concert.

El festival de música electrònica Tomorrowland, celebrat anualment a Bèlgica, ha adaptat tota la seva programació anual al temps de pandèmia, i amb Cap d’Any a la cantonada, han preparat un món digital ple de música en què actuaran més de vint-i-cinc dels millors ‘dj’ del planeta. L’espectacle estarà adaptat a vint-i-set zones horàries, en què qui adquireixi una entrada –des de 20 euros– podrà ballar al ritme de la música des de les vuit de la nit del dia 31 fins a les tres de la matinada del primer dia del 2021.

Notícies relacionades

NAOZ és el nom de l’esdeveniment, que pretén ser un lloc d’entreteniment digital completament nou durant tot l’any, oferint als espectadors una forma espectacular d’experimentar concerts i actuacions digitals des de casa. Tomorrowland ja ha donat mostra de les seva capacitat durant tot l’any, com es pot veure al documental del seu canal de Youtube.

També Youtube organitzarà el seu propi xou, amb diferents artistes a cada regió. ‘Hello 2021’ és l’esdeveniment que ha preparat la plataforma de Google per donar la benvinguda al nou any. Dua Lipa actuarà en la versió del Regne Unit, mentre que els espectadors de Llatinoamèrica podran disfrutar de J Balvin i Karol G, entre d’altres. A Espanya es podrà veure el dia 1 de gener a les 7.30 del matí al canal de Youtube Originals.

Temes:

Kylie Minogue