Personatge galàctic

Baby Yoda: el cinquè astronauta enviat en la 'Crew Dragon' per SpaceX

Els astronautes acostumen a utilitzar peluixos en les seves missions per saber quan han entrat a l'àrea de gravetat zero

zentauroepp51464477 icult serie the mandalorian baby yoda201116172728

zentauroepp51464477 icult serie the mandalorian baby yoda201116172728

2
Es llegeix en minuts
Laura Cañabate

Baby Yoda –un personatge fictici de la sèrie de televisió original de Disney+ ‘The Mandalorian’–, és el cinquè acompanyant enviat junt amb els quatre astronautes a la nau espacial comercial ‘Crew Dragon’ per l’empresa privada nord-americana SpaceX i la NASA a l’Estació Espacial Internacional.

En la ‘Crew Dragon’ viatgen tres astronautes de la NASA i un de l’Agència Japonesa d’Exploració Aeroespacial, i se suma a la missió el peluix Baby Yoda de la popular sèrie com el cinquè acompanyant.

Baby Yoda

Baby Yoda és de la mateixa família que el mestre jedi Yoda, el personatge popular de les pel·lícules de la saga ‘La guerra de les Galàxies’, però no és una versió més jove del mateix Yoda. Oficialment anomenat com The Child –el Nen, en la seva traducció al català–, és un dels protagonistes de la primera temporada de la sèrie original de Disney+, ‘The Mandalorian’

En el vídeo publicat pel compte VideoFromSpace, es pot sentir com Leah Chesier, especialista en comunicacions de la NASA, explica entre rialles que Baby Yoda «està mirant d’asseure’s en aquest moment», durant la retransmissió en viu del llançament de la nau espacial.

La gravetat zero

Tot i que la presència del Nen a la nau pot entendre’s com una picada d’ullet a la sèrie de Disney+, la veritable funció del peluix és completament diferent.

Des de fa alguns anys, els astronautes acostumen a utilitzar peluixos o joguines en les seves missions perquè són un bon indicador per saber quan han entrat a l’àrea de gravetat zero a l’espai –quan un objecte petit i tou flota per la cabina de la nau espacial confirma que han abandonat l’òrbita terrestre–.

Així ho mostra a Twitter el reporter de la CNBC Michael Sheetz, on adjunta un petit vídeo en el qual es veu Baby Yoda flotant, fet que indica, per tant, que han entrat en gravetat zero.

Peluixos a l’espai exterior

Notícies relacionades

No és la primera vegada que veiem un peluix formar part d’una missió. El mateix Elon Musk, propietari de la companyia SpaceX, va ensenyar a través del seu compte de Twitter Earth o Little Earth –la Terra, o la petita Terra, en la seva traducció al català, l’indicador de gravetat zero a la primera càpsula dissenyada per a tripulació que enviaven a l’Estació Espacial Internacional.

Un altre exemple va ser Tremor, un petit peluix amb forma de dinosaure i brillants lluentons enviat en el primer vol tripulat de la història a càrrec d’una companyia privada, la SpaceX d’Elon Musk,  el maig d’aquest mateix any. El peluix va robar el cor de la majoria d’espectadors que van veure el llançament de la nau i van convertir el petit en un èxit de vendes.