Després de 19 hores de viatge

La nau de Space X s'acobla amb èxit a l'Estació Espacial Internacional

Els astronautes Behnken i Hurley romandran diversos dies en una missió que obrirà una de nova era en l'exploració espacial

q8qpqtikyt5nwnvp / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després del seu exitós llançament en òrbita, la nau espacial ‘Crew Dragon’ de la companyia SpaceX ha atracat amb èxit a l’Estació Espacial Internacional després de 19 hores de viatge. La nau comandada pels astronautes de la NASA, Robert Behnken i Douglas Hurley, va arribar uns deu minuts abans de l’hora prevista i va completar la maniobra final d’aproximació a les 10.17 hora local (al voltant de les 16.30, hora peninsular espanyola) a l’altura de la frontera nord de la Xina amb Mongòlia. 

La càpsula, dissenyada per atracar de forma autònoma al mòdul Harmony, es va unir a l’Estació Espacial Internacional sota l’atenta mirada dels astronautes i dels treballadors a la Terra, que van controlar en tot moment l’aproximació. Aquesta va ser la part més lenta, a una velocitat de 10 centímetres per segon als últims metres, ja que un xoc en l’espai és potencialment fatal. Després d’igualar la pressió de l’interior del transbordador amb la de l’Estació Espacial Internacional, aproximadament dues hores després d’acoblar-se, l’escotilla s’obrirà.

Notícies relacionades

La tripulació de bord, els cosmonautes russos Anatoli IvanishinIvan Vagner i al nord-americà Chris Cassidy, que van viatjar a l’Estació Espacial Internacional el passat 9 d’abril a bord del transbordador Soiuz i que passaran uns sis mesos allà fins a completar la seva missió, podran llavors donar la benvinguda a Hurley i Behnken.

Es tracta del primer vol espacial amb humans des de terra nord-americà a l’Estació Espacial Internacional des que el 2011 l’Atlantis va realitzar l’últim viatge de l’era dels transbordadors, així com el primer d’una empresa privada a l’espai que acosta una nova era en l’exploració espacial. Es desconeix la durada de la missió, denominada Demo-2, però s’estima que els astronautes passin entre 6 i 16 setmanes a l’Estació Espacial Internacional, un temps durant el qual realitzaran investigacions tècniques i científiques fins a la seva tornada a la Terra, que, si és satisfactòria, suposarà el pas final abans de començar les missions operacionals de la NASA avalades per companyies privades.

Temes:

Elon Musk NASA