MISSIÓ DE SIS MESOS

La NASA i SpaceX envien quatre astronautes a l'Estació Espacial Internacional

La 'Crew Dragon' és la segona nau enviada a l'espai per una empresa privada

espacio / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La NASA i l’empresa privada nord-americana SpaceX han enviat aquest diumenge quatre astronautes a l’Estació Espacial Internacional (ISS, per les seves sigles en anglès) des de la base espacial de cap Canaveral, a Florida.

Els astronautes de la NASA Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker, i el cosmonauta de l’agència espacial japonesa Soichi Noguchi, es van enlairar a les 19.27 hora local (1.27 de dilluns a Espanya) a bord de la nau ‘Crew Dragon’, que es mantindrà 27 hores en òrbita fins arribar a la seva destinació, on hi estaran treballant sis mesos.

Es tracta de la segona nau enviada a l’espai per una empresa privada, després que els astronautes Bob Behnken i Doug Hurley viatgessin al maig cap a l’ISS. La missió Demo-2 va ser el primer llançament tripulat des de costes nord-americanes en gairebé una dècada i la primera vegada que una empresa privada, en lloc d’una agència espacial governamental, s’encarrega de l’operació.

Notícies relacionades

El 2011, la NASA va jubilar tots els seus transbordadors i des d’aleshores tant els astronautes nord-americans com d’altres països havien d’utilitzar coets russos per viatjar a l’Estació Espacial Internacional.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha celebrat aquest «gran llançament» amb un missatge en el seu compte de Twitter i ha assegurat que la NASA «és de nou el més punter i avançat centre espacial del món», després que fos un «desastre» abans de la seva arribada a la Casa Blanca. «¡Un gran llançament! La NASA era un desastre quan vam assumir el control. ¡Ara és de nou el centre espacial més punter i més avançat del món, amb diferència!», ha escrit.