Clons d'un cranc mutant inunden un cementiri de Bèlgica

Els crustacis, espècie invasiva que es multiplica de forma veloç, s'amaga a un metre de profunditat quan busca aliment

cangrej

cangrej

1
Es llegeix en minuts
D. Cruz

El 2020 sembla disposat a acomiadar-se de la pitjor forma possible: amb una segona onada de coronavirus a Europa que està tornant a omplir hospitals i cementiris. Però aquests últims espais tenen un problema afegit a Anvers (Bèlgica), ja que una plaga de crancs mutants ha envaït el recinte de Schoonselhof coincidint amb la festivitat de Tots els Sants, i fent impossible que les famílies s’acomiadin dels seus éssers estimats.

Notícies relacionades

Els crustacis en qüestió són els crancs de riu Procambarus virginalis, i el seu perill és la possibilitat de clonar-se i reproduir-se a si mateixos. El seu origen es remunta als anys 90, quan un aquari d’Alemanya els va criar i va investigar, tot i que va ser incapaç de controlar la seva propagació per altres hàbitats com aquest, segurament per algun ‘eixerit’ que va llançar un dels crancs a un riu.

No fan més de 10 centímetres, però es poden amagar sota terra a més d’un metre de profunditat, per la qual cosa tot i que sembli que els crustacis no són presents al cementiri de Schoonselhof, quan apareixen sobre la superfície sembla que estem disfrutant d’escena pròpia d’una pel·lícula de terror.

Temes:

Animals Bèlgica