Dos pandes s'estan quedant sense bambú per menjar al Canadà

La tornada a la Xina dels animals, que necessiten diàriament uns 40 quilos d'aquestes plantes, s'ha estancat per les mesures sanitàries restrictives imposades per la pandèmia de Covid-19

zentauroepp54449383 files  this undated handout file photo obtained on may 13  2200811213217

zentauroepp54449383 files this undated handout file photo obtained on may 13 2200811213217 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un parell de pandes gegants prestats per la Xina a un zoològic canadenc s’enfronten a una escassetat d’aliments a mesura que s’asseca el bambú fresc que necessiten per a la seva dieta, segons han assegurat les autoritats.

Els plans de tornar-los a la Xina, país on abunda el bambú, s’han estancat per les mesures sanitàries restrictives imposades per la pandèmia de Covid-19, segons ha comunicat el zoo de Calgary, on resideixen actualment els ossos.

El zoològic de Calgary ha recorregut a diverses granges de la província de la Colúmbia Britànica per proveir-se de bambú després del tancament de les fronteres internacionals per la Covid-19, ja que la parella de pandes –la femella es diu Er Shun i el mascle Da Mao– necessiten diàriament uns 40 quilos de bambú fresc. Amb aquestes quantitats, al setembre se’ls esgotarà l’aliment.

«No se’ls pot donar qualsevol tipus de bambú, perquè no el mengen», ha assegurat a Afp una portaveu del zoològic. «Les nostres neveres han d’omplir-se de bambú fresc cada tres dies per complir la dieta requerida», ha afegit.

Tornada al Canadà el 2024

Els pandes van arribar al Canadà el 2014 i estava previst que tornessin a la Xina 10 anys després, però al maig el zoològic de Calgary va anunciar que acceleraria la seva tornada.

Notícies relacionades

Però el zoo no ha pogut obtenir permisos de la Xina i ja ha manifestat la seva «creixent preocupació pel benestar dels pandes gegants». «Les contínues demores [...] posen en perill la salut i benestar d’aquests dos bonics pandes gegants», ha assegurat el president del zoo, Clement Lanthier, en una nota.

La parella va engendrar dues cries al zoo de Toronto abans de ser traslladada a Calgary el 2018 amb els petits, anomenats Jia Panpan i Jia Yueyue, que van ser enviats al gener a la Xina.

Temes:

Animals Canadà