La fi del món té (nova) data: 21 de juny del 2020

Un científic nord-americà assenyala que, segons el calendari maia, l'apocalipsi és aquest diumenge i no el 21 de desembre del 2012, com es va assenyalar per culpa d'un error de càlcul

calendario-maya

calendario-maya

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els maies van vaticinar que el món acabaria el 21 de desembre del 2012. Ara, set anys i mig després, i després de veure que el coronavirus tampoc ha acabat –de moment– amb la humanitat, s’ha recalculat aquesta data i s’ha donat una de nova per a l’hecatombe final: el 21 de juny del 2020. Aquest diumenge.

El científic nord-americà Paolo Tagaloguin ha sigut el que ha advertit que, per un error de càlcul, s’han deixat de sumar 11 dies per any, cosa que, multiplicat pels 268 que es porta utilitzant el model actual, dona com a resultat 2.948 dies.

 

«Vam utilitzar el calendari Gregorià 268 anys (1752 a 2020). A 11 dies per any, vam perdre 2.948 dies. I 2.948 dies dividit en 365 (dies d’un any) són un total de 8 anys. Seguint aquesta teoria som en el 21 de desembre del 2012, una data que han de reconèixer».

Amb aquests càlculs, ara hauríem de ser a l’any 2012. I en concret, aquest diumenge equival a 21 de desembre del 2012, dia en què els maies van datar la fi del món.

A més, la pandèmia de coronavirus no ha fet sinó alimentar les teories apocalíptiques, ja que, tal com afirmen els Testimonis de Jehovà en la seva pàgina web oficial, «com va profetitzar la Bíblia, les epidèmies són una característica dels últims dies».

Notícies relacionades

No és la primera vegada que es prediu la fi del món. Cada vegada que un meteorit, asteroide o qualsevol objecte potencialment perillós passa a prop de la Terra es parla que podria impactar-hi i causar danys. Un dels últims objectes perillosos va ser un asteroide d’entre 1,8 i 4 quilòmetres de diàmetre que va passar a prop del planeta el 29 d’abril passat.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Calendaris