28 set 2020

Anar al contingut

BOGERIA COL·LECTIVA PEL PAPER HIGIÈNIC

La calculadora de paper higiènic: aquest és el temps que et durarà el que tinguis aquesta quarantena

Després de declarar-se l'estat d'alarma, milers de persones van acaparar les existències de paper de vàter que hi havia als supermercats

La calculadora de paper higiènic: aquest és el temps que et durarà el que tinguis aquesta quarantena

ELISENDA PONS

Poc després que el president del Govern, Pedro Sánchez, declarés l’estat d’alarma pel coronavirus a Espanya, milers de persones van sortir al carrer i van anar directes als supermercats per acaparar tot el paper higiènic disponible. Però ¿quant paper higiènic es necessita realment per sobreviure a la quarantena? ¿Són suficients les existències que es tenen a casa o s’hauria de comprar algun rotllo més?

Ara es pot calcular amb l’ajuda d’una pàgina web en la qual, a més, també hi ha alguns consells sobre com fer durar els rotllos i quines alternatives hi ha al paper higiènic.

L’únic que s’ha de fer és respondre les preguntes de quants rotllos de paper es posseeixen i quin és l’«ús» individual. Després, la calculadora farà la seva màgia i mostrarà quant duraran aproximadament els rotllos de paper higiènic que es tenen a casa.

A més, també es pot utilitzar el mode expert, en què és possible detallar més paràmetres com la durada de la quarantena, el nombre de fulls i el consum exacte de paper higiènic.

«En la majoria dels casos, les necessitats reals se sobreestimen considerablement i el paper higiènic encara pot durar molt temps. Amb aquesta calculadora, esperem resoldre aquest problema tan d’actualitat prenent-lo amb humor. Li volem recordar a la gent que en la majoria dels casos no és necessari buidar les lleixes del supermercat i acaparar tant paper higiènic a casa», comenta el director d’aquest projecte.