EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Les sèries de metges donen material per frenar el coronavirus

'Anatomia de Grey' i 'The good doctor' entreguen màscares, bates i guants a hospitals i cossos de bombers

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una de les últimes iniciatives per col·laborar contra la pandèmia del coronavirus, l’han dut a terme diferents sèries nord-americanes sobre històries mèdiques, que han donat els seus materials als hospitals i cossos de bombers.

«A ‘Station 19’ hem tingut la sort de tenir les cobejades màscares N95, les més eficaces i han sigut donades als nostres bombers de la ciutat d’Ontario i a una estació d’un barri de Los Angeles’, ha assegurat un executiu de l’esmentada ficció nord-americana. 

«Es van mostrar tremendament agraïts. A ‘Anatomía de Grey’ tenim un gran subministrament de bates i guants que també donarem. Estem desconcertats per la gratitud dels nostres treballadors sanitaris durant aquest període increïblement difícil», ha declarat l’equip de producció de ‘Krista Vernoff’, que és un ‘spin off’ d’‘Anatomía de Grey’, a través d’un comunicat.

Per la seva part, ‘The good doctor’, que protagonitza l’actor Freddie Highmore i que s’emet actualment els dimarts a Tele 5, també tenen previst entregar una gran quantitat de màscares i divers material als hospitals de Vancouver (Canadà).

Una altra de les sèries que s’ha sumat a aquesta iniciativa amb els sanitaris ha sigut ‘The resident’, de Fox, que ha donat equips de protecció individual  com ara bates, màscares, guants i material quirúrgic al Memorial Hospital d’Atlanta. Aquesta ficció, que es troba en la seva tercera temporada i es filma a Atlanta, reflecteix l’activitat mèdica en el fictici Chastain Park Memorial Hospital.

Notícies relacionades

D’altra banda, el programa ‘Filthy rich’, de Fox, també farà entrega de productes de neteja i aliments. Els materials arriben en funció que els hospitals experimenten manca de subministraments.

En el cas d’‘Anatomía de Grey’ i ‘The resident’ han posposat el rodatge a causa de la crisi del coronavirus, mentre que ‘The good doctor’ i ‘Station 19’ van acabar de rodar fa un mes.