Un bussejador fotografia l'única manta gegant rosa del món

El peix rosat va ser vist per primera vegada el 2015 i des d'aleshores només ha sigut albirat en 10 ocasions

manta

manta

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

A tot el vast oceà, que es conegui, no hi ha una manta gegant com la que un bussejador Kristian Laine es va trobar recentment a la Gran Barrera de Corall australiana. El seu color, d’un rosat cridaner, de seguida va captar la seva atenció i va aconseguir fotografiar-la.

Al principi, va pensar que la càmera estava avariada, perquè no sabia que hi havia mantes gegants d’aquest color. No obstant, poc després es va adonar que havia capturat l’únic exemplar fins ara conegut.

El primer exemplar d’aquest estrany animal aquàtic va ser albirat el 2015 i, des d’aleshores, s’ha tornat a veure en 10 ocasions, tal com expliquen en la versió web del ‘National Geographic’.

El peix normalment es troba nedant per les aigües dels voltants de l’illa Lady Elliot, molt a prop de la Gran Barrera de Corall.

Notícies relacionades

La manta gegant rosa ha sigut batejada com a Inspector Clouseau, en una referència al detectiu del mateix nom de les pel·lícules de ‘La Pantera Rosa’, i pertany a l’espècie Manta alfredi, una de les més grans del món.

Aquest exemplar, en concret, mesura poc més de tres metres i el seu color, segons els experts, es deu al fet que l’animal podria presentar algun tipus de mutació genètica, que fa que tingui el ventre rosa, i no blanc, com la resta dels exemplars de la seva espècie.