HOMOFÒBIA

Disney censura un petó entre dues dones a Singapur i el Pròxim Orient

En la versió retallada d''Star wars: L'ascens de Skywalker' només es veu una abraçada entre elles

star wars / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El novè episodi de‘Star Wars’ o ‘La guerra de les galàxies’ conté una escena en què es pot veure dues dones besant-se, mostrant així, per primera vegada, la realitat LGBTI.

L’esmentada seqüènciade ‘Star wars: L’ascens de Skywalker –Star Wars: the rise of Skywalker’ en la seva versió original– no s’ha vist a tot el món, ja que ha sigut censurada a Singapur, Dubai i la resta dels Emirats Àrabs Units.

(Atenció: aquesta notícia conté espòilers)

L’escena en qüestió mostrados personatges femenins, membres de la Resistència, fent-se un petó als llavis en un moment de celebració. És una breu imatge i la seva presència és més una picada d’ullet com a forma de recolzament als fans LGBTI.

No obstant, això no evita que sigui retallada, especialment en zones com ara els Emirats Àrabs Units, on l’homosexualitat està castigada amb la pena de mort.

Aquesta versió retallada, en què només es veu una abraçada entre les dues dones, és la que s’ha difós a Singapur i a la resta dels països del Pròxim Orient, com l’Aràbia Saudita i Qatar, països on també és castigada l’homosexualitat (la bisexualitat i la identitat de la gent transsexual ni es contempla) amb pena de mort.

Sense talls a la Xina

No obstant, a la Xina l’escena ha pogut passar la censura del Govern comunista. Segons NBC News, la pel·lícula ha pogut veure’s sense talls, deixant «perplex» el públic, al provocar divisions entre els espectadors. L’homosexualitat, bisexualitat i transsexualitat són temes tabús al país asiàtic.

Tot i que a la Xina l’homosexualitat no estigui perseguida amb penes de presó, la censura continua prohibint i eliminant qualsevol referència al col·lectiu LGBTI en pel·lícules estrangeres. Per exemple, a‘Bohemian Rhapsody’ van eliminar deu minuts de metratgeBohemian Rhapsody per poder projectar-la als cines.

Notícies relacionades

L’escena, al ser una seqüència tan breu, ha provocat alguns comentaris escèptics del col·lectiu, al considerar-la una visibilitat «molt limitada». No obstant, la majoris de la recepció ha sigut positiva.

Seguiu Extra a Facebook