FANÀTICS

'Star wars: L'ascens de Skywalker': el veredicte dels fans

zentauroepp51447310 abel191220163520

zentauroepp51447310 abel191220163520 / Robert Ramos

4
Es llegeix en minuts
Abel Lacruz

En una galàxia no molt molt llunyana anomenada Phenomena, centenars d’entusiastes de la saga cinematogràfica més pop de tots els temps fan cua per assistir a l’estrena de‘Star Wars: L‘Star Wars: L’ascens de Skywalker. Apressats per les ganes d’assistir a l’esdeveniment, alguns –poc previsors– sinistres agents de l’imperi pregunten: «¿A algú li sobra una entrada?». Però els rebels fans de‘Star Wars’, després d’hores esperant a les portes del cine, no es desprenen dels seus tiquets, comprats el mateix dia en què van sortir a la venda, i que els permetran veure el final de la saga més famosa de la galàxia...

«A mi em poses una merda amb la cara de Darth Vader i m’agrada», diu un dels assistents

Si la vida real fos un episodi de‘Star Wars’, el paràgraf anterior podria servir de pròleg a la crònica de l’estrena de‘L’ascens de Skywalker. Per a Dani Sánchez, alguns dies sí que són com en la seva saga favorita. Avui, per exemple, va disfressat d’Obi Wan Kenobi: «M’he comprat l’entrada per a l’estrena que està a punt de començar ara a les 20.00 h i per a la sessió de les 23.00 h ¡Imagina’t com en soc de fan! A mi em poses una merda amb la cara de Darth Vader i m’agrada», assegura mentre es lamenta de no haver arribat abans per accedir a un millor lloc a la sala.

La cua per entrar al cine Phenomena feia la volta a l’illa. / Robert ramos

Els qui no tindran problemes per triar butaca són Marc Xofré, Cristina i Àlex Huguet. El Marc és el primer de la fila, ha arribat a les 14.30 hores. No concep cap altra sala que no sigui Phenomena: «Té el millor so de Barcelona, molt important per a una pel·lícula d’aventures com aquesta. El soroll de les espases làser s’ha de sentir bé». La Cristina explica que també es tracta d’una tradició: «Hem vist les altres pel·lis de la saga aquí. Aquesta última no podia ser menys». Són les 19.00 hores, la cua, que s’estén per Sant Antoni Maria Claret i dona la volta a Lepant a baix, comença a moure’s. Com si fos una nau d’abastament, el Phenomena engoleix els fans de ‘Star Wars’, que empunyen les seves entrades com espases làser. 

«A l’acabar la pel·lícula, el meu amic i jo hem dit ¡Uau!»

«A l’acabar la pel·lícula, el meu amic i jo hem dit ¡Uau!»L’emoció i els nervis es palpen en l’ambient, i per això més d’un ha d’anar al bany a alleujar-se. Allà, un jove li diu a un altre: «A veure si en aquesta pel·li proposen una cosa diferent, que no sigui l’Estrella de la Mort i les coses típiques», i el seu veí d’urinari li contesta: «Mentre no es treguin de la màniga viatges en el temps». Està clar que J. J. Abrams té el repte de crear una història que satisfaci els incondicionals, que tanqui la trilogia i que acabi tota la saga de manera satisfactòria. Gairebé res.

450 assistents a l’estrena de ‘Star Wars: l’ascens de Skywalker’. / Robert Ramos

Ja sona la mítica banda sonora de John Williams, el públic aplaudeix ansiós d’aventures. L’‘Episodi IX’ és una muntanya russa d’emocions que aconsegueix que dues hores i mitja de pel·lícula volin més ràpid que el Falcó Mil·lenari. Només en algunes escenes hi ha relax, com quan apareix Lando Calrissian i recorda victòries pretèrites: «Ens teníem els uns als altres, així és com vam guanyar». Tot un homenatge a l’amistat i a la cooperació davant l’heroïcitat individual que les 450 persones del Phenomena ovacionen a l’uníson. Perquè els mateixos fans de ‘Star Wars no poden estar més d’acord, en aquesta nit d’experiència cinematogràfica col·lectiva, s’imposa una tesi: la unió –de fans en aquest cas– fa la força, i això no hi ha plataforma de continguts en ‘streaming’ que ho pugui igualar. 

«Queda clar que a J. J. Abrams li encanta la trilogia original», opina un espectador

Notícies relacionades

Desapareixen els crèdits de la pantalla, els llums s’encenen i amb una coreografia digna de l’exèrcit imperial, els assistents desfilen cap al carrer. «En moltes escenes homenatja la trilogia original. Queda clar que a J. J. Abrams li encanta la trilogia original perquè ha tirat de referents», opina Daniel López a la porta del cine. Tot i que matisa que «algunes coses han sigut una mica cutres. Recorden l’Horrocrux de Harry Potter, un objecte que de cop i volta es converteix en la clau de tot». 

Dani Sánchez, fan incondicional de ‘Star Wars’, es mostra entusiasmat després de veure la pel·lícula. / Robert Ramos

El que no es pot negar és el somriure d’orella a orella que la majoria del públic porta a la cara al dirigir-se al carrer. A Dani Sánchez, el de la disfressa d’Obi Wan que ara es queixa que les capes de Jedi no portin butxaques per al mòbil, li sembla que «la pel·lícula és magnífica. Pot ser l’última de Skywalker però ‘Star Wars’ no acaba aquí, impossible». Un altre espectador, Àlex Sants, també la valora molt positivament: «M’ha semblat espectacular. No he parat de plorar, sobretot al final. Quan ha acabat, el meu amic i jo hem dit ‘¡Uau!’». Les reaccions del públic confirmen que a J. J. Abrams la força l’ha acompanyat.

Temes:

Star Wars