REVOLUCIÓ ÍNTIMA

Les calces per a la regla s'obren pas a la botiga

La firma de llenceria Etam aposta per aquesta revolucionària peça, rentable i reutilitzable, capaç d'absorbir el mateix que tres tampons

braguitas

braguitas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

D’algun temps ençà diverses iniciatives comercialitzen calces que absorbeixen la menstruació per acabar amb el consum de compreses i tampons. Aquestes peces ja són populars a l’Àsia i els Estats Units, i per aquí algunes marques com araCocoro, impulsada gràcies al ‘finançament col·lectiu’ de la plataforma Verkami, les distribueixen a la seva web des del 2016. Des de l’octubre, a més, la popular firma de llenceria Etam també les comercialitza –a través de la seva web i en botigues seleccionades– gràcies a un acord amb la firma francesa Smoon, especialista en aquest avenç en roba interior femenina.

Es tracta d’unes calcetes rentables i, per tant, «reutilitzables duant anys», concretament de dos a cinc. Utilitzen tres tipus de materials per drenar, absorbir i impermeabilitzar. A més, són transpirables, antibacterianes i sense olor. Es tracta d’«alliberar el cos femení», assegura la marca, que utilitza com a lema l’etiqueta #FeelFree.

Absorbeixen l’equivalent a tres tampons, i prometen 12 hores consecutives d’eficàcia sense sensació d’humitat i zero olor. Tot això amb una espessor de només dos mil·límetres. A més, no porten costures i s’adapten a tots els tipus de fluxos, fins i tot al més abundant.

Així mateix, es tracta d’una peça perfecta per a les pèrdues d’orina. 

El fabricant recomana rentar-les primer amb aigua freda per eliminar l’excés de sang. Després es poden posar a la rentadora a 30 graus, sense suavitzant. No es poden posar a l’assecadora.

Entre els materials ‘secrets’ que utilitzen les peces hi ha l’hidrofilamida, la poliamida i l’elastà. Les calces també porten polièster i poliuretà (sense substàncies químiques). 

Notícies relacionades

El preu d’una unitat són 35 euros, i el ‘pack’ de tres, 90.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Dones Feminisme