MASCOTES TENYIDES

Polèmica a la Xina per uns cadells tenyits que semblen ossos pandes

L'última moda d'un cafè per a mascotes a la xina obre un encès debat pels drets dels animals

50535587 60

50535587 60 / STR (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un nou cafè per a mascotes s’ha convertit en el centre de la polèmica a la Xina al tenyir de blanc i negre sis cadells de raça chow-chow perquè semblin pandes. A les xarxes s’ha iniciat una campanya en defensa dels drets dels animals per prohibir aquesta pràctica. 

L’establiment Cute Pet Games va obrir les portes el mes passat a Chengdu, capital de la província sud-occidental de Sichuan, famosa reserva dels pandes gegants de la Xina. El cafè ofereix als seus clients un moment de relax en companyia d’aquestes petites mascotes pintades com si fossin ossos pandes, tal com es pot veure en un vídeo publicat dimarts per Chengdu Economic Daily

[per veure el vídeo, premeu la foto]

Animat per l’èxit de l’obertura, l’amo del local, el senyor Huang, ha explicat que pretén ampliar els seus serveis i, a més d’oferir beguda i menjar, oferirà un servei de tint de mascotes.

Segons ha explicat a Hongxing News, importa el seu tint del Japó i ha contractat persones especialitzades en tenyir gossos.

«El tint costa 1.500 iuans (uns 190 euros). Realment és molt car, però això és per garantir-ne la qualitat», assegura, mentre defensa que de cap manera afecta els animals.

El propietari del polèmic cafè amb gossos tenyits, el senyor Huang. / AFP

El vídeo dels gossos-panda jugant per la cafeteria ha arribat a tots els racons del país i ha atret els clients del local. Però també ha aixecat polseguera i ha generat molta preocupació pel benestar d’aquests cadells. 

L’opinió de l’expert

El veterinari Li Daibing ha parlat al portal Hongxing News instant les persones a no tenyir les mascotes perquè «podria danyar-los el cabell i la pell».

A la xarxa social xinesa Weibo, l’etiqueta #TeindreUnChienEnPandaPour1500Yuans s’ha viralitzat, acumulant més de 170 milions de missatges i propiciant un corrent de comentaris indignats.

«Proposo tenyir l’amo del cafè de blanc i negre», deia la broma d’un usuari que ha rebut més ‘likes’. «Els gossos i els gats estimen els seus companys humans independentment de la seva aparença, llavors ¿per què no podem ser amables amb ells?», ha escrit un altre.

Moda nascuda el 2010

Notícies relacionades

A començaments d’aquesta dècada va néixer el furor per les mascotes a la Xina: primer en les competicions d’animals, i després al carrer, amb la febre de les cures extremes als gossos.

Paral·lelament, en aquest temps també ha anat creixent la consciència sobre l’ètica i les proves amb animals.

Temes:

Gossos Xina