MÓN VIRTUAL MILLORAT

Fortnite Capítulo 2: després del forat negre aquestes són les novetats del joc

Epic Games llança una versió millorada del 'battle royale' que acumula més de 250 milions de subscrits

fortnite2ok

fortnite2ok

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

Després del ‘forat negre’ del cap de setmana passat,Epic Games ha llançat aquest dimarts un reinici del seu exitós joc Fortnite anomenat Capítulo 2. L’objectiu: atreure l’atenció de milions de jugadors a tot el món i evitar desercions cap a la competència, Apex Legends o Call of Duty, entre d’altres. 

Fortnite, el joc ‘battle royale’ que des de juliol del 2017 té més de 250 milions de jugadors registrats, ha estat caigut des de diumengepassat, deixant els usuaris com a única opció una pantalla en negre després d’arribar al final de la temporada 10 de la història, en la qual l’illa on es desenvolupen les batalles és absorbida per un forat negre.

Un cop d’efecte virtual d’allò més melodramàtic –i encertat segons les lleis del màrqueting– per als 10 milions d’usuaris que es van quedar bocabadats veient la imatge en temps real fos en negre de la primera entrega de Fortnite.

Després de més de 24 hores d’incertesa, Epic Games ha llançat la continuació: el Capítol 2 (i temporada 11)

Les novetats

L’evolució del joc porta novetats de pes: nou mapa –amb 13 noves ubicacions–; un joc d’aigua on els usuaris poden nedar, pescar i conduir llanxes motores; noves mecàniques, nous avatars i noves armes. Tots aquests canvis van ser aplaudits pels jugadors sota les etiquetes de #FirstDrop i #FortniteIsBack a Twitter. Només als Estats Units el tema va acumular 13.000 tuits.

La nova illa presenta diferents escenaris també, però més ordenats que en temporades passades. Ara els escenaris són més muntanyosos i estan delimitats per aigua: rius i llacs, que es convertiran en veritables protagonistes del joc. Ja es podia anar en vaixell, cert, però ara, a més, es pot nedar i bussejarTambé es pot pescar, amb canya. Suposa un risc, ja que cal deixar de moure’s i un pot convertir-se en un blanc perfecte, però també pot significar l’obtenció de recompenses i millors objectes.

Entre les millores, ara es podran utilitzar contenidors o pallers, per exemple, per ocultar-se de tirotejos. També es podran recollir companys i posar-los a cobert. També el Capítulo 2 ofereix la possibilitat de millorar les armes. Com en l’anterior capítol, el jugador podrà adquirir, via subscripció, noves ‘skins’ per personalitzar el seu avatar.

Només en pot quedar un

Fortnite i el seu primer rival, PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), recolzat per Tencent, van popularitzar el concepte de supervivència real de batalla a l’estil sorra on 100 jugadors es deixen caure en una illa per lluitar entre ells fins a la mort.

Els jocs es poden descarregar i jugar de manera gratuïta, però els usuaris paguen per les actualitzacions, així com per personalitzar els seus personatges.

Fortnite ha sabut mantenir l’interès dels seus 250 milions de jugadors oferint diverses actualitzacions cada pocs mesos, fins al punt d’haver experimentat 10 temporades –o pedaços– en només 28 mesos.

La dura competència

Fortnite va tenir l’any passat 2.400 milions de dòlars d’ingressos, segons dades de Nielsen.

Notícies relacionades

El seu èxit va impulsar Electronic Arts a llançar Apex Legends, de temàtica similar a començaments d’aquest any, una dura competència per a Fortnite que segueix en augment.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Fortnite